Locale Altele
Duminica, 27 Noiembrie 2022
Dum, 27 Nov 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Poliţişti sătmăreni, cercetaţi pentru contrabandă cu ţigări
Leontina Volosciuc  - Marti, 24 Martie 2009

Trei poliţişti de frontieră şi un angajat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare sunt cercetaţi pentru contrabandă cu ţigări de către procurorii DNA Oradea.

Luni dimineaţa, cei patru poliţişti au fost ridicaţi de la locurile de muncă, iar mascaţii au descins în percheziţii la locuinţele lor, dar şi la ale capilor reţelelor de trafic cu ţigări.

Potrivit unor surse oficiale din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie de Frontieră, este vorba de ţigări sustrase de la vămuire, introduse pe piaţa neagră prin punctele de trecere a frontierei din judeţ, în valoare de peste un milion de euro.

Alte surse susţin că grupul care acţiona la nivelul judeţului era format din aproximativ 15 persoane, iar şefii reţelelor de contrabandă erau chiar poliţişti.
 
Potrivit informaţiilor furnizate de anchetatori, doi dintre poliţiştii de frontieră reţinuţi luni au fost de serviciu în noaptea de joi spre vineri la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, atunci când un supracontrol a depistat două maşini burduşite cu ţigări de la un shop duty-free, care au trecut ca prin brânză prin vama românească. În ceea ce-l priveşte pe angajatul IJP implicat în acest caz, se pare că este vorba despre Sebastian Morar, cumnatul cunoscutului contrabandist din Porumbeşti, Vasile Moldovan.

Toţi suspecţii au fost audiaţi în cursul zilei de luni la sediul DNA şi la cel al Poliţiei de Frontieră din Satu Mare, apoi au fost transportaţi la Oradea, unde se pare că vor fi arestaţi.

Vom reveni cu amănunte.

Tags: politisti  satmareni  contrabanda  tigari  
9646 vizite
Distribuie pe