Locale Altele
Joi, 25 Iulie 2024
Joi, 25 Iul 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Peste 300 de polițiști vor fi la datorie de Revelion
Poliția Satu Mare  - Vineri, 30 Decembrie 2016

Pentru prevenirea oricăror evenimente care ar putea afecta siguranța cetățenilor, peste 300 de polițiști sătmăreni vor fi la datorie în perioada sfârșitului de an.

Astfel, circa 200 de polițiști din structurile de ordine publică,  50 de polițiști rutieri, 25 de la investigații criminale și 35 din alte structuri, vor acţiona  în perioda 31.12.2016 – 02.01.2017, pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

De asemenea, 44 de patrule de siguranţă publică, dintre care peste 3 pedestre şi 41 auto, vor acționa  zilnic, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

Polițiștii rutieri vor monitoriza traficul rutier pe toate arterele principale din județ pentru fluidizarea circulației și prevenirea evenimentelor rutiere, cu 16 autospeciale, din care 9 dotate cu aparate radar.

Recomandăm cetățenilor să adopte o conduită corectă în această perioadă, să respecte regulile de circulaţie pe drumurile publice și să aibă  în vedere un minim de măsuri de autoprotecţie, cum ar fi:

  Nu luaţi asupra voastră sume mari de bani, ci doar necesarul pentru cumpărăturile planificate. Mai bine  folosiți cardul bancar la cumpărături, în cazul în care dețineți unul.

  Fiți prudenți în magazinele aglomerate, supravegheaţi-vă bunurile (portofele, genți, borsete) şi nu le depozitaţi în coşul de cumpărături de unde pot fi sustrase cu uşurinţă într-o clipă de neatenţie.

  Când achitaţi diferite bunuri, nu scoateţi din buzunar sume mari de bani, ci numai suma necesară plăţii contravalorii acestora.

  În cazul în care sunteţi împinși în aglomeraţie, verificaţi-vă imediat buzunarul cu bani, portofelul, borseta sau geanta pentru a fi siguri că nu sunteţi victimele unor înscenări puse la cale de unul sau mai mulţi hoţi.

  Nu lăsaţi niciodată în autoturism actele maşinii, bani sau alte documente importante.

  Obiectele tentante (telefoane mobile, laptop-uri, genţi, pungi de cadouri, bijuterii, serviete), lăsate la vedere în maşină, pot reprezenta adevărate tentaţii pentru hoţi. Luați-le cu voi sau depozitați-le în portbagaj!

  În cazul în care plecaţi de acasă de sărbători, indiferent de perioada în care lipsiţi, pentru ca revenirea să vă fie lipsită de surprize neplăcute, nu neglijaţi următoarele aspecte:

-  Rugaţi un vecin de încredere să  ţină sub observaţie casa şi să anunţe poliţia dacă observă o persoană/persoane suspecte care staţionează fără motiv în faţa uşii sau care încearcă să forţeze deschiderea uşii!

-  Spuneți numai persoanelor de încredere atunci când plecaţi de acasă pentru mai multe zile!

-  Închideţi şi asiguraţi la plecare toate uşile şi geamurile locuinţei, uşa de la balcon, geamul de aerisire de la baie!

-  Fiți discreți când vă pregătiți de plecare! Mai mult, nu postaţi pe reţelele de socializare perioadele şi locurile în care veţi petrece sărbătorile, deoarece persoanele certate cu legea îşi culeg informaţiile şi de pe aceste mijloace moderne de comunicare.

 

 

Tags: politisti satmareni  revelion  
1637 vizite
Distribuie pe


Un sătmărean și-a luat țeapă de 18.000 de euro după ce a cumpărat o rablă de mașină de la bătrân din Botoșani
Încă o ”caravană românească a morții” oprită de vameșii maghiari la Csengersima
Cei trei interlopi au fost arestați. Mascații au blocat strada! VIDEO
Amendă de peste 1.000 de euro pentru un român care a vrut să treacă o mașină pe platformă prin vama maghiară
Mai aveau puțin până la pensie, dar s-a certat cu nevasta și a amenințat-o. Acum nu mai are voie să intre în casă
A vrut să treacă de vama maghiară cu o dubă trasă de altă dubă. Nu a trecut
Un oșan, care fugea de pușcărie, s-a gândit că cel mai bun loc unde să se ascundă de Poliție e acasă. Nu s-a gândit bine
Încă un ”trenuleț” blocat de vameșii maghiari înainte de a intra în România
Fraierul anului: a vrut să intre în țară pe la Vama Petea, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, deși avea mandat de arestare pe numele său
Între altar și escrocherii
A vrut să treacă o camionetă pe platformă prin vama maghiară. N-a reușit.
Polițiștii au găsit mașina Jmekerului cu Audi într-o șură
Permis de conducere fals cumpărat cu 500 euro
Platformă auto periculoasă oprită la Csengersima. Polițiștii maghiari nu au permis intrarea ei în România
Fraieri pe bandă rulantă la intrarea în țară. Condamnați la pușcărie pentru conducere fără permis, prinși la Vama Petea
Biuţa, „scăpat” de autorităţi
Radare fixe în cinci localităţi din judeţ
Şmecherii se plimbă cu maşinile pe gheaţa lacului Călineşti
Beat la volan, a intrat cu maşina într-o pompă de la benzinărie
Jaf armat la RDS - UPDATE