Locale Altele
Miercuri, 24 Iulie 2024
Mie, 24 Iul 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cățel abandonat în fața unui magazin din Satu Mare, stăpânul amendat cu 3.000 de lei
Poliția Animalelor  - Vineri, 5 Iulie 2024

În cursul lunii iunie, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Satu Mare au aplicat de 95 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 9.800 lei, pentru nerespectarea legislației în domeniu.

În această perioadă, poliţiştii au intensificat activitățile de monitorizare, context în care s-au efectuat verificări atât în mediul online, pe diverse platforme sau site-uri, pe care este promovată comercializarea de animale, cât și în urma sesizărilor directe efectuate de către cetățeni.

Astfel, la data de 26 iunie, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au fost sesizați despre faptul că un animal din specia canină ar fi fost abandonat în fața unui magazin din municipiu.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat persoana în cauză, fiind vorba despre un bărbat, căruia i-a fost aplicată o sancțiune contravențională de 3.000 de lei, conform prevederilor Legii nr.205/2004.

Patrupedul abandonat a fost preluat de o asociație pentru protecția animalelor.

De asemenea, poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor au desfășurat activități de informare a deținătorilor de animale în vederea responsabilizării acestora, acțiuni care au vizat obligațiile legale a deținătorilor de animale prevăzute de lege, respectiv :

  • asigurarea condiţiilor de bunăstare ale animalelor în funcție de nevoile etologice, specie, rasă, sex, vârstă și categorie de producție privind un adăpost corespunzător, hrană și apă suficientă, posibilitate de mișcare suficientă, îngrijire și atenție, asigurarea de asistență medical veterinară (vaccinări și deparazitări periodice);
  • obligația proprietarilor de a identifica prin microcipare câinii în termen de 90 de zile de la fătare, sau înainte de vânzare/donare cu titlu gratuit, scoaterea în spații publice a acestora,
  • proprietarii câinilor de rasă comună sau metișii acestora au obligația sterilizării acestora, fapt important în prevenirea înmulțirii haotice, în prevenirea abandonului și respectarea fenotipică a caracterelor de rasă.
  • proprietarii sau deținătorii temporari ai câinilor periculoși sau agresivi au obligația să îi înregistreze la Asociația Chinologică și la sediul poliției în a cărei rază este situat imobilul în care este deținut câinele o adeverință în fotocopie eliberată de Asociația Chinologică Română precum și o declarație pe propria răspundere cu privire la caracteristicile animalului.

Modurile de sesizare. Sesizările directe se depun la sediul Biroului pentru Protecția Animalelor la adresa str. Petofi Sandor nr.32 , prin e-mail la adresa cabinet@sm.politiaromana.ro sau sesizare telefonică la numărul 0261 807 769.

1349 vizite
Distribuie pe


Un sătmărean și-a luat țeapă de 18.000 de euro după ce a cumpărat o rablă de mașină de la bătrân din Botoșani
Încă o ”caravană românească a morții” oprită de vameșii maghiari la Csengersima
Cei trei interlopi au fost arestați. Mascații au blocat strada! VIDEO
Amendă de peste 1.000 de euro pentru un român care a vrut să treacă o mașină pe platformă prin vama maghiară
Mai aveau puțin până la pensie, dar s-a certat cu nevasta și a amenințat-o. Acum nu mai are voie să intre în casă
A vrut să treacă de vama maghiară cu o dubă trasă de altă dubă. Nu a trecut
Un oșan, care fugea de pușcărie, s-a gândit că cel mai bun loc unde să se ascundă de Poliție e acasă. Nu s-a gândit bine
Încă un ”trenuleț” blocat de vameșii maghiari înainte de a intra în România
Fraierul anului: a vrut să intre în țară pe la Vama Petea, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, deși avea mandat de arestare pe numele său
Între altar și escrocherii
A vrut să treacă o camionetă pe platformă prin vama maghiară. N-a reușit.
Polițiștii au găsit mașina Jmekerului cu Audi într-o șură
Permis de conducere fals cumpărat cu 500 euro
Platformă auto periculoasă oprită la Csengersima. Polițiștii maghiari nu au permis intrarea ei în România
Fraieri pe bandă rulantă la intrarea în țară. Condamnați la pușcărie pentru conducere fără permis, prinși la Vama Petea
Biuţa, „scăpat” de autorităţi
Radare fixe în cinci localităţi din judeţ
Şmecherii se plimbă cu maşinile pe gheaţa lacului Călineşti
Beat la volan, a intrat cu maşina într-o pompă de la benzinărie
Jaf armat la RDS - UPDATE