Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Candidaţi ai ARD au bruscat poliţişti din cauza unui banner
Florin Răchitan  - Luni, 26 Noiembrie 2012

Un incident electoral destul de grav, petrecut duminică seara, a fost prezentat luni în cadrul unei conferinţe de presă de primarul Dorel Coica, directorul Poliţiei Locale, Florin Găzdac, şi comandantul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Gheorghe Avram.
 

Potrivit declaraţiilor lor, un grup de membri şi simpatizanţi ai Alianţei România Dreaptă, printre care s-au numărat şi doi candidaţi ai acestei formaţiuni politice la alegerile parlamentare din 9 decembrie, au fost implicaţi într-o busculadă cu o patrulă de poliţişti în urma unui conflict iscat din cauza instalării unui banner la Intersecţia Burdea din municipiul Satu Mare.

 

Se pare că în jurul orei 21, trei reprezentanţi ai ARD - Florin Ciote, Sergiu Băbăşan şi Ovidiu Mureşan – ultimii doi fiind candidaţi pentru Camera Deputaţilor, au instalat un banner chiar în faţa panoului USL din Intersecţia Burdea, cu mesaje clare împotriva Uniunii Social-Liberale, însă fără ca bannerul respectiv să aibă imprimată sigla vreunei formaţiuni politice implicate în campania electorală ce se desfăşoară în această perioadă.

 

O patrulă a Poliţiei Locale a dispus îndepărtarea bannerului respectiv, iar cei somaţi s-au şi conformat, în prima fază, însă ulterior au reinstalat bannerul respectiv, iar în zonă au apărut cam 20 de persoane, cu toţii purtând hainele specifice de campanie electorală ale ARD, care au făcut un zid viu în jurul colegilor lor de partid, încercând să-i protejeze de intervenţia poliţiştilor.

 

Conflictul a degenerat în momentul în care la faţa locului a apărut şi o patrulă a Poliţiei Municipale, chemată în ajutor de poliţiştii locali, care au fost bruscaţi şi ameninţaţi de participanţii la această acţiune de protest ad-hoc.

 

Spiritele s-au calmat după miezul nopţii, după ce bannerul a fost îndepărtat de un echipaj de intervenţii de la societatea Electrica, având în vedere că acesta fusese legat de doi stâlpi de electricitate, fără nici un fel de aprobare de la societatea furnizoare de energie electrică.

 

Primarul Dorel Coica a explicat luni, în cadrul conferinţei de presă, că autorităţile au luat măsurile necesare pentru a restabili legea şi ordinea, având în vedere că în zona respectivă nu a fost aprobată amplasarea de bannere pe care nu şi le asumă nici un partid participant la campania electorală.
 

 

El a declarat că a avut o discuţie telefonică chiar cu preşedintele Organizaţiei Municipale a Partidului Democrat Liberal, Sorin Ghilea, care şi-a afirmat dezacordul faţă de felul în care colegii săi au încercat să rezolve conflictul şi a susţinut că nu are nici o implicare personală în această acţiune. Liderul ARD a luat la cunoştinţă, de asemenea, atenţionarea edilului-şef în sensul că dacă Primăria permite unui partid să afişeze bannere cu atacuri făţişe împotriva competitorilor electorali, atunci va trebui să aprobe instalarea unor asemenea bannere şi de către celelalte partide.

 

Contactat telefonic de SM Online, Sorin Ghilea a declarat că bannerul respectiv face parte din strategia electorală a conducerii centrale a Alianţei România Dreaptă, iar această formaţiune politică are aprobare, printr-o dispoziţie a primarului, să-şi instaleze bannere în spaţiul de la Intersecţia Burdea. În acelaşi timp, înţelege că bannerului îi lipsea sigla ARD, de aceea nu a putut fi considerat banner electoral, dar această problemă se va rezolva cât mai repede posibil.

 

„Am luat la cunoştinţă obiecţiile Primăriei şi ne vom asuma responsabilitatea asupra bannerului, în sensul că vom imprima pe el sigla ARD şi îl vom reinstala în viitorul apropiat” – a anunţat preşedintele PDL Satu Mare. „Dacă vreunul dintre competitorii electorali are vreo problemă cu mesajul transmis pe banner, poate să ne reclame la Biroul Electoral Central, singura instituţie abilitată să arbitreze astfel de probleme” – a încheiat Sorin Ghilea.

 

Directorul Poliţiei Locale, Florin Găzdac, a declarat că instituţia pe care o conduce va depune plângere penală împotriva celor care s-au făcut vinovaţi de exercitarea de acte de violenţă şi ameninţări împotriva oamenilor legii în timpul incidentelor de duminică seara.

1844 vizite
Distribuie pe


Un sătmărean și-a luat țeapă de 18.000 de euro după ce a cumpărat o rablă de mașină de la bătrân din Botoșani
Încă o ”caravană românească a morții” oprită de vameșii maghiari la Csengersima
Cei trei interlopi au fost arestați. Mascații au blocat strada! VIDEO
Amendă de peste 1.000 de euro pentru un român care a vrut să treacă o mașină pe platformă prin vama maghiară
Mai aveau puțin până la pensie, dar s-a certat cu nevasta și a amenințat-o. Acum nu mai are voie să intre în casă
A vrut să treacă de vama maghiară cu o dubă trasă de altă dubă. Nu a trecut
Un oșan, care fugea de pușcărie, s-a gândit că cel mai bun loc unde să se ascundă de Poliție e acasă. Nu s-a gândit bine
Încă un ”trenuleț” blocat de vameșii maghiari înainte de a intra în România
Fraierul anului: a vrut să intre în țară pe la Vama Petea, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, deși avea mandat de arestare pe numele său
Între altar și escrocherii
A vrut să treacă o camionetă pe platformă prin vama maghiară. N-a reușit.
Polițiștii au găsit mașina Jmekerului cu Audi într-o șură
Permis de conducere fals cumpărat cu 500 euro
Platformă auto periculoasă oprită la Csengersima. Polițiștii maghiari nu au permis intrarea ei în România
Fraieri pe bandă rulantă la intrarea în țară. Condamnați la pușcărie pentru conducere fără permis, prinși la Vama Petea
Biuţa, „scăpat” de autorităţi
Radare fixe în cinci localităţi din judeţ
Şmecherii se plimbă cu maşinile pe gheaţa lacului Călineşti
Beat la volan, a intrat cu maşina într-o pompă de la benzinărie
Jaf armat la RDS - UPDATE