Locale Altele
Joi, 25 Iulie 2024
Joi, 25 Iul 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Anca Parghel a încetat din viaţă - VIDEO
Evenimentul Zilei  - Vineri, 5 Decembrie 2008
Artista, care suferea de cancer ovarian, a murit în această dimineaţă la Spitalul Judeţean din Timişoara.
 
Cântăreaţa, în vârstă de 51 de ani, fusese internată, luni, la clinica de terapie naturistă Nova Vita din Belgrad, se arată într-un comunicat Fly Records, casa de producţie cu care artista colaborează. Familia a luat această decizie la îndrumarea sucursalei din Târgu-Mureş a clinicii. Ieri, Anca fusese transportată la Timişoara.

Acum câţiva ani a învins un cancer la sân. Clinica Nova Vita este specializată în terapie naturistă şi medicină alternativă. Clinica, care are la activ destule reuşite, era considerată una dintre ultimele speranţe ale artistei în lupta cu cancerul.

"În acest moment medicina convenţională s-a înclinat în faţa acestei boli, iar terapiile alternative sunt ultima noastră variantă", spunea fiul artistei, Tudor Parghel, înainte de internarea mamei sale la Belgrad.

"Medicina convenţională se dă bătută prea repede. Suntem convinşi că există o sumedenie de alte terapii alternative prin care putem ataca această boală şi nu vom renunţa să luptăm", a completat Tudor. Medicii oncologi susţin însă că tratamentele naturale nu sunt bazate pe dovezi ştiinţifice şi că nu sunt eficiente.

“80% dintre bolnavii de cancer apelează şi la tratamentele naturale. Dacă sunt făcute concomitent cu tratamentele clasice, pot fi dăunătoare, deoarece unele dintre ele pot induce tulburări de coagulare a sângelui. La nici un congres nu s-au adus dovezi ştiinţifice care să arate că tratamentele naturale sunt eficiente”, spunea şi Florin Băcanu, medic oncolog la Spitalul Clinic "Sf. Maria" din Bucureşti.

Artista a mai fost internată în ultima perioadă şi la clinica de Terapie Intensivă a Spitalului Elias din Bucureşti, însă medicii au spus că din cauza bolii avansate nu se mai putea face nimic pentru ea.

Anca Parghel s-a născut în 16 septembrie 1957 la Câmpulung Moldovenesc. A absolvit Liceul de Muzica şi Conservatorul de Muzică din Iaşi.

Până în 1989, a predat canto, pian şi improvizaţie la Liceul de Muzică din Suceava, la Conservatorul de Muzică din Bucureşti, în Belgia, la Bruges şi Namur La Marlagne , în Germania, la Hanovra, Ravensburg, la Conservatorul din Leipzig, München, Oldenburg , în Marea Britanie la Silsoe şi Cleolaine Workshops şi în Republica Moldova, la Chişinău.

A participat la festivaluri de jazz din România, Germania, Austria sau Cehia începând cu 1984, dar şi în cluburi de jazz din ţară şi din Europa. În timpul carierei, Anca Parghel a cântat alături de mari muzicieni români, dar şi cu mai mulţi reprezentanţi ai jazz-ului mondial, printr care Rick Condit, Archie Shepp, Larry Coryell, Jean-Louis Rassinfosse sau Phillipp Catherine.
Tags: anca parghel  murit  cancer  


7767 vizite
Distribuie pe