Locale Altele
Sambata, 26 Octombrie 2024
Sam, 26 Oct 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Monica Ridzi vrea să introducă în România fotbalul de stradă
Gândul  - Vineri, 15 Mai 2009

Două echipe a câte şapte persoane, o minge, două porţi şi un teren de joc mai mic decât cel de care dispun stadioanele, dotat cu gazon artificial.

Fotbalul de stradă este ultima idee a ministrului Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi, care după ce a văzut succesul de care se bucură respectivul concept în Olanda a decis că n-ar strica să-l introducă în România.

Pentru început, douăzeci de oraşe din ţară vor beneficia, începând cu această vară de astfel de proiecte cu scopul de a încuraja tinerii să facă mişcare.

„Voi avea o întâlnire în luna iunie cu ministrul Sportului din Olanda şi vom pune la punct detaliile. Pe noi nu ne va costa absolut nimic, costurile vor fi suportate de o fundaţie a unor nume cunoscute din fotbal. Vom amplasa câte un kit în douăzeci de oraşe din ţară, inclusiv Bucureştiul şi sper că tinerii vor face mai multă mişcare“, a declarat pentru Gândul ministrul Sportului, precizând că ansamblurile vor fi instalate în locurile speciale de care dispun primăriile: „Nu înseamnă că tinerii vor juca fotbal printre maşini sau printre blocuri. Avantajul este însă că terenul este de dimensiuni mici deci vom putea găsi soluţii“.

Anunţul a fost făcut, ieri, în urma unui studiu publicat de Ministerul Sportului ce indică faptul că fotbalul este sportul preferat de 44% dintre tinerii români, urmat la mare distanţă de handbal (21%), tenis de câmp (17%) şi gimnastică (14%).

Sondajul arată şi că 88% dintre repondenţi s-au pronunţat împotriva deciziei Ministerului Educaţiei (MECI) de a reduce numărul de ore dedicate Educaţiei Fizice în licee, Monica Iacob-Ridzi criticând din nou hotărârea luată de către şefa învăţământului, Ecaterina Andronescu: „Cum e posibil să iei o decizie ce contravine sănătăţii copiilor? Doamna Ecaterina Andronescu este la o vârstă la care poate înţelege mult mai bine copiii şi tinerii. Ordinul pe care l-a dat încalcă Legea Educaţiei Fizice care prevede pentru elevi trei ore de sport pe săptămână. Suntem singurul stat UE care are o oră alocată pentru o materie de bacalaureat. E inadmisibil. Facem un pas înspre Est în loc să-l facem înspre Europa“.

Tags: monica iacob ridzi  fotbal  strada  
5044 vizite
Distribuie pe