Locale Altele
Sambata, 26 Octombrie 2024
Sam, 26 Oct 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateViaţă sănătoasăSfatul mediculuiDietaLifestyleGalerie FotoParty Foto
Diabetul, boala care atacă pe ascuns
csid.ro  - Luni, 17 Noiembrie 2008

In jurul nostru, circula tot mai multi microbi si virusi de prezenta carora habar nu avem. Iar sistemul nostru imunitar, bombardat cu tot soiul de compusi chimici e din ce in ce mai slab.

Exista posibilitatea sa fim bolnavi si sa nu stim? Se pare ca da. Citeste mai jos si afla cum poti sa-ti dai seama daca ai diabet sau nu.

Tot mai multe cazuri de diabet

Alimentat in mare masura de cresterea ratelor de obezitate, diabetul a devenit o epidemie globala. Numarul estimat al persoanelor cu diabet a crescut de la 30 de milioane in 1985 la 246 de milioane in 2007, conform rapoartelor Federatiei Internationale de Diabet. Mult mai alarmant este faptul ca un numar mare de persoane au diabet si nici macar nu stiu.

Instalarea diabetul poate fi impiedicata de multe ori prin pierderile in greutate, exercitii fizice si o dieta rationala. Un simplu test poate detecta boala in fazele de inceput, dar simptomele variaza si nici nu sunt mereu prezente. Si totusi exista unele semne de avertizare pe care le poti urmari. Iata cateva dintre acestea, cele mai importante, care pot indica faptul ca esti in pericol.

Iti este mereu sete si foame

Una dintre cele mai comune simptome ale diabetului este setea excesiva, insotita de urinarea excesiva. Iti este sete in ciuda faptul ca ai baut deja o cantitate suficienta de lichide.

Diabetul poate determina si foamea excesiva. Poti simti ca iti este foame chiar si dupa ce ai servit o masa bogata. Ceea ce e curios, e faptul ca diabetul poate cauza pierderi de greutate chiar daca mananci peste masura. Acest lucru nu trebuie considerat un avantaj de catre persoanele care vor sa slabeasca - ci un semnal de alarmat ca e timpul sa consulti un doctor.

Ai probleme cu vederea

Vederea incetosata este unul dintre cele mai comune simptome ale diabetului nediagnosticat si, uneori, primul indiciu observat. Pupilele se umfla si isi schimba forma, iar persoanele afectate nu se mai pot concentra.

Diabetul poate contribui si la aparitia cataractei, care poate intuneca vederea si la aparitia glaucomului, ce distruge vederea - de obicei atat de lent, incat este ingnorat. Un examen oftalmologic regulat poate indentifica astfel de probleme.

Te simti obosita si irascibila

Persoanele cu diabet sunt adeseori obosite pentru ca sistemul lor endocrin are probleme cu arderea glucozei (zaharul din sange), care este si sursa principala de energie a organismului. Multe persoane cu diabet prezinta si alte cauze care cresc starea de oboseala, cum ar fi obezitatea, hipertensiunea arteriala, boli de inima sau rinichi cu probleme.

Diabetul poate provoca iritabilitate, depresie sau oscilatii ale dispozitiei, ducand la o capacitate slabita de a face fata sarcinilor zilnice. Aceste persoane pur si simplu nu se simt bine, creierul lor neavand glucoza necesara.

Tags: diabet  boala  ascuns  
15697 vizite
Distribuie pe