Locale Altele
Sambata, 20 Iulie 2024
Sam, 20 Iul 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Senatorul Valer Marian îi cere explicaţii şefului Poliţiei
Birou senatorial Valer Marian  - Luni, 19 Decembrie 2011

De la biroul senatorial al parlamentarului Valer Marian ne-a fost transmis un comunicat de presă ce conţine o adresă către conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare.

În aceasta, senatorul solicită de la inspectorul-şef Constantin Taloş informaţii despre actuali şi foşti ofiţeri de rang înalt din cadrul IJP, pe care îi suspectează de acţiuni de poliţie politică îndreptate împotriva sa.

 

Redăm în continuare, intergal, conţinutul adresei formulate de senatorul Valer Marian:

 

 

Către 

                  

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Satu Mare

Domnului inspector şef Constantin Taloş

 

În temeiul art. 6 din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, vă solicit să-mi comunicaţi dacă numiţii Parască Teofil transferat de la IPJ Arad, la ordinul ministrului de interne Constantin Traian Igaş , Zbona Adrian, Gânţă Marius, Radu Marius, Mureşan Marius, Stan Sorin şi Roman Mircea sunt sau au fost angajaţii instituţiei dvs., ce funcţie şi ce grad deţin sau au deţinut, pe ce linie au sau au avut atribuţii de serviciu ordine publică, criminalitate economico- financiară, cercetări penale, circulaţie ş.a. , precum şi domiciliul acestora.

 

Totodată, vă solicit să-mi comunicaţi dacă susnumiţii au primit ordin din partea comenzii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare pentru efectuarea de cercetări asupra parlamentarilor PSD de Satu Mare, senatorul Valer Marian şi deputatul Gheorghe Ciocan, şi care este temeiul legal al acestuia, în condiţiile în care, potrivit Constituţiei României şi Legii privind statutul senatorilor şi deputaţilor, parlamentarii pot fi cercetaţi doar de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

De asemenea vă solicit să-mi comunicaţi dacă fostul şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare, colonelul r Molnar Alexandru, mai are normă de muncă şi atribuţii în serviciu în cadrul instituţiei dvs.

 

Menţionez că aceste date îmi sunt necesare pentru a formula împotriva susnumiţilor o plângere penală pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor la parchetul competent în funcţie de gradul şi domiciliul acestora.

 

Fără consideraţie,

                       

Senator

Valer Marian

10687 vizite
Distribuie pe