Locale Altele
Duminica, 28 Aprilie 2024
Dum, 28 Apr 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Oameni îngropaţi de vii sau înecaţi. Crime în stil mafiot.
Gândul  - Duminica, 17 Ianuarie 2010

Un sir de asasinate în stil mafiot din România sunt anchetate de procurorii şi poliţiştii de la Crima Organizată. Până acum au fost descoperite patru victime ucise de către membrii unui grup infracţional în perioada 2006-2008.

Potrivit procurorilor, "după ce erau obligate să ingereze alcool şi pastile de diazepam, victimele erau îngropate de vii sau aruncate în canalul Dunăre - Marea Neagră".

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a declarat pentru Gândul: "Este un caz fără precedent pentru procurori, un caz foarte complex, în care crimele au fost comise cu violenţă extremă. Dosarul este în curs şi nu vă pot oferi alte detalii, aş vrea doar să mai subliniez faptul că rezultatul se datorează cooperării dintre mai multe instituţii cu atribuţii în domeniu".

Într-un comunicat de presă remis redacţiei, DIICOT informează că anchetatorii "au procedat la destructurarea un grup infracţional organizat de anvergură, constituit din peste 10 persoane, având o structură ermetică, cu membri extrem de violenţi, specializat în fraude macro-economice, vizând prejudicierea unor firme, prin emiterea de file CEC sau bilete la ordin fără acoperire, în numele unor societăţi fictive. Gruparea acţiona pe raza localităţilor Constanţa, Ialomiţa şi Bucureşti".

Membrii grupării foloseau, pentru săvârşirea infracţiunilor, persoane racolate în acest scop, pe numele cărora erau înfiinţate societăţile comerciale, care primeau toate indicaţiile privind modul de acţiune, iar după ce îşi îndeplineau rolul, erau eliminate. Două cadavre au fost găsite în curtea unei locuinţe din comuna Cerchezu, sat Măgura judeţul Constanţa, fiind îngropate la o adâncime de aproximativ 2,5 metri, deasupra lor fiind turnat un strat de piatră şi beton.

La data de 11 ianuarie a fost descoperit cadavrul unei alte victime, ucisă prin aplicarea mai multor lovituri cu ciocanul în cap, cadavrul fiind apoi aruncat în Canalul Dunăre - Marea Neagră. Cea de a patra victimă a fost ucisă în luna septembrie 2006, fiind aruncată de pe podul Cernavodă în Dunăre.

Prejudiciul estimat până în prezent depăşeşte suma de 2 milioane de Euro.

DIICOT mai informează că "informaţiile deţinute până la această dată conturează posibilitatea ca şi alţi membri ai reţelei să fi fost eliminaţi astfel, fiindu-le suprimată viaţa prin aceleaşi metode". Procurorii D.I.I.C.O.T. continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Ancheta a beneficiat de sprijinul tehnic şi informativ al S.R.I. şi D.G.I.P.I.

Liderul grupului Sergiu Băhăian, fostul patron al Sabina Product, a fost prins vineri noapte, în Capitală, după ce poliţiştii au tras mai multe focuri de armă. De asemenea, a fost prins şi Eduard Mărculescu, mâna dreaptă a lui Băhăian

Persoanele cercetate de procurorii DIICOT pentru uciderea celor patru victime au fost duse azi la Tribunalul Constanţa, cu propunere de arestare preventivă.

Exclusiv: Cum a fost capturat Sergiu Băhăian

Operaţiunea de capturare a lui Sergiu Băhăian s-a dovedit a fi una deosebit de periculoasă. Mărturia unui dintre poliţiştii care au participat la prinderea unuia dintre capii celei mai periculoase grupări criminale a ultimilor ani dovedeşte riscul extreme sub care a avut loc operaţiunea.

"Îl supravegheam îndeaproape, pentru a găsi momentul oportun, a declarat, în exclusivitate pentru Gândul, unul dintre poliţişti. Vineri noaptea, Băhăian se afla la clubul Bellagio, din Capitală. Când a ieşit şi s-a urcat într-o maşină Peugeot, am pornit pe urmele sale. Am decis să îl blocăm pe Ştefan cel Mare, chiar în apropierea sediului IGP. Două dintre maşinile noastre i-au tăiat calea. Am coborât din maşini şi am strigat Stai, Poliţia! Nu a oprit. A băgat în marşarier şi a dat cu spatele. A lovit o maşină care aştepta la semafor. Apoi a accelerat şi a încercat să forţeze barajul. Atunci am decis să îl scoatem din maşină. Unii dintre noi am încercat să deschidem portierele, dar erau blocate. În busculada creată unul dintre ofiţeri a fost rănit şi s-a ales cu o fractură la mâna stângă. Am lovit geamurile, dar erau securizate şi apoi am scos pistoalele şi am deschis focul. După primele gloanţe Băhăian şi-a dat seama că nu poate scăpa şi s-a predat".

Ofiţerul rănit a primit îngrijirile medicale, starea sa fiind stabilă. Surse din IGPR au declarat pentru Gândul că poliţistul rănit va fi recompensat pentru curajul său.




10358 vizite
Distribuie pe