Locale Altele
Joi, 25 Iulie 2024
Joi, 25 Iul 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieEvenimentITAstronomieBiologieClimaGadgetEnergiaAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Topul celor mai bune telefoane cu touchscreen
Evenimentul Zilei  - Duminica, 7 Septembrie 2008
Pentru ca un telefon să fie complet, nu este suficient ca acesta să fie bogat în funcţii şi aplicaţii. Contează cât de bine funcţionează, durabilitatea, designul, preţul, în ce condiţii telefonul poate fi achiziţionat sau experienţa trăită de utilizator.

 În cazul telefoanelor care primesc comenzile prin intermediul unui ecran sensibil la atingere (touchscreen), modul în care acesta funcţionează este şi el esenţial. De departe, cele mai „galonate“ touchscreen-uri ale momentului sunt iPhone 3G şi HTC Touch Diamond. Ambele sunt telefoane revoluţionare, însă nu intră niciunul în top 3.

Motivele sunt multiple. iPhone 3G implică costurile mari de achiziţionare (în ţara noastră, unele dintre cele mai mari din lume), telefonul are încă o mulţime de lipsuri (cameră foto slabă, nu poate filma, nu permite apelarea video sau nu include funcţie copy/paste nativă).

De cealaltă parte, HTC Diamond, chiar dacă este unul dintre cele mai bogate telefoane în funcţii şi aplicaţii, este destul de dificil de setat şi de folosit, bateria are autonomie redusă, iar touchscreenul nu răspunde foarte bine la comenzi. Iată de ce telefoane ceva mai echilibrate ocupă primele trei poziţii în topul nostru.

ECHILIBRU

i-mate Ultimate 8150 (2.200 de lei).
Anunţat în februarie 2007, terminalul este unul care încorporează tehnologie 3G. Un mare avantaj, mai ales pentru clienţii business - care scriu o mulţime de e-mailuri - este acela că, pe lângă ecranul tactil, beneficiază şi de tastatură tradiţională. Are, de asemenea, conexiune Wi-Fi (pentru internet wireless) şi un procesor de 520MHz. La părţile mai puţin bune amintim dimensiunile şi greutatea destul de mari, şi bateria cu o autonomie sub medie.

DESIGN

HTC Touch Cruise (1.700 de lei).
Lansat la începutul anului, terminalul 3G beneficiază de multiple funcţii şi aplicaţii. Designul este foarte reuşit, are GPS şi Wi-Fi, iar interfaţa TouchFlo simplifică foarte mult utilizarea telefonului. Totuşi, un terminal care primeşte comenzile numai prin intermediul ecranului tactil, aşa cum este HTC Touch Cruise, nu mulţumeşte pe toată lumea. Lipsa unei tastaturi fizice i-ar putea deranja, spre exemplu, pe cei care scriu multe SMS-uri. Bateria are o autonomie sub medie, iar procesorul de 400MHz este „depăşit“ de multitudinea de funcţii.
 
CALITĂŢI

LG Viewty (1.200 de lei). Este singurul telefon care nu este „inteligent“, dintre cele trei de pe podiumul nostru - adică nu are procesor sau memorie RAM. Totuş i, este unul dintre cele mai echilibrate terminale touchscreen existente. Marile sale avantaje sunt ecranul tactil, care funcţionează foarte bine, şi browserul de internet. Deşi are 5 megapixeli cu auto-focus şi stabilizator, camera scoate imagini la o calitate care lasă de dorit.
Tags: touchscreen  telefon  top  
7758 vizite
Distribuie pe