Locale Altele
Joi, 2 Mai 2024
Joi, 2 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Programul Mitingului Aviatic
Veronica Hodas  - Vineri, 9 August 2013

În cadrul unei conferințe de presă susținută joi, la Aeroportul Internațional Satu Mare, de președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, vicepreședintele Rudolf Ridl, directorul Aeroclubului României, George Rotaru, și directorul aeroportului sătmărean, Nicolae Fechete, a fost prezentat programul marelui show de aviație care va avea loc sâmbătă, 10 august, la Satu Mare.

 

La cea de-a șasea ediție a Mitigului Aviatic vor participa  piloți și parașutiști de la Aeroclubul României, care vor oferi un spectacol de neuitat tuturor sătmărenilor, iar în premieră la Satu Mare vor zbura Albinuțele Baltice, celebra formaţie de acrobaţii aeriene din Letonia.

 

„Le mulțumesc Albinuțelor Baltice că și-au făcut timp să vină la Satu Mare, după show-ul excepţional pe care l-au prezentat recent la Otopeni. Am văzut că acest eveniment se bucură de o așteptare foarte mare, am văzut că este și din partea sătmărenilor o deschidere foarte mare către aviație, către tot ceea ce Aeroclubul României poate să ofere tinerilor sătmăreni” - a declarat președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef.

 

Directorul Aeroclubului României a subliniat faptul că de fiecare dată este o mare plăcere să vină la Satu Mare. „Nu doar pentru public este o așteptare plăcută, ci și pentru noi a devenit un eveniment anual, care ne face plăcere, fiindcă suntem primiți foarte bine pe acest aeroport. Este al doilea eveniment ca și dimensiune de participare, după mitingul de la București, pentru că avem o formație de cinci avioane, avem o aeronavă a Tarom-ului, aeronave de luptă și tot ce înseamnă Aeroclubul României. Vom avea și un planor de acrobație, parașutiștii din lotul național care vor face suprapuneri, numere frumoase și complicate care se pot efectua pe aceste parașute. Vor fi prezenţi la Satu Mare cei mai pregătiți piloți și parașutiști” - a declarat directorul Aeroclubului României, George Rotaru.

 

 

Vicepreședintele Consiliului Județean, Rudolf Riedl, consideră că și ediția din acest an va fi una cu mare succes. „Este o bucurie pentru Consiliul Județean că are această posibilitate de a organiza un asemenea eveniment. Având în vedere cum s-au desfășurat aceste zile ale aviației până acum, eu cred că va fi un succes și de această dată. Este un lucru deosebit că avem o și o echipă din Letonia” - a spus Rudolf Riedl.

 

„Echipa Baltic Bees este mereu dornică să descopere noi show-uri și sper din tot sufletul că va deveni o tradiție prezența noastră la Satu Mare. Îi așteptăm pe toți sătmărenii la eveniment, să ne vadă avioanele și numărul și sper să vină cât mai mulți” - a spus liderul formației Albinuțele Baltice, Artyom Soloduha.

 

Președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, a adus la cunoștința sătmărenilor că au început investițiile la aerodrom, s-a schimbat o mare parte din acoperiș, s-au reabilitat spațiile în clădirea administrativă. „Dorim să reabilităm Aeroportul Satu Mare, pista, platforma, calea de rulare, balizajul și pentru acest lucru am stat oarecum în stand-by, deoarece  se va închide aeroportul pentru a se putea realiza acele investiții, vrem să reabilităm toată partea de beton, deoarece aeroportul are 31 de ani și trebuie să-l reînnoim” - a mai adăugat Adrian Ștef.

 

Sătmărenii care vor merge la aeroport cu mijloacele proprii de trasport, vor intra pe la Aeroclub și vor parca pe spațiul verde, iar cei care și-au achiziționat bilete pentru zborul cu avionul Tarom deasupra județului sunt rugați să se prezinte din timp la aeroport. Check In –ul se va face de la ora 12.00.

 

Programul Mitingului Aviatic

 

14:00  -  Formaţie 2 avioane Ikarus C-42 B – “The Pelicans”

14:15  - Lansare paraşutişti

14:25  - MIG-21 Lancer

14:40  - Formaţie două avioane ZLIN 142 – “Vulturii Tricolori”

14:55  - Exerciţiu MI-17 – MAI

15:10  - Formaţie ATR 42 TAROM cu două EXTRA 300L

15:25  - Evoluţie solo EXTRA 330SC

15:35  - Baltic Bees

16:10  - Evoluţie elicopter  IAR 330 Puma

16:20  - Evoluţie acrobatic planor IS 28B2

16:30  - Evoluţie solo EXTRA 300L

16:40  - Lansare paraşutişti

16:50  - Evoluţie elicopter EC 135 – MAI

17:00  - Plecare ATR 42 TAROM

17:10  - Formaţie 3 Extra – “Şoimii României”

17:30  - Închiderea programului

2385 vizite
Distribuie pe