Locale Altele
Sambata, 31 Iulie 2021
Sam, 31 Iul 2021
Exercițiu spectaculos al pompierilor pentru salvarea unei persoane blocate la înălțime
ISU Someș Satu Mare  - Miercuri, 10 Mai 2017

În cursul zilei de miercuri, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Someș” al Județului Satu Mare a participat la un exercițiu practic de salvare de la înălțime, organizat de stația de betoane Satu Mare – Punct de Lucru al unei companii specializate în producția de betoane.

Exercițiul s-a organizat în cadrul Programului intern ”Zilele Internaționale ale Securități și Sănătății în Muncă 2017”. 

Scenariul exercițiului: la ora 10.00, izbucnește un incendiu puternic la autobetoniera aflată la încărcare. Operatorul de serviciu este surprins de incendiu pe silozurile de ciment și nu mai poate coborî, la un moment dat i se face rău din cauza fumului inhalat. Concomitent cu apelarea la numărul unic pentru apeluri de urgență 112, echipa de intervenție încearcă să stingă focul, fără a reuși.

Partea practică a exercițiului a constat în salvarea persoanei de la înălțime, respectiv acordarea primului ajutor medical. În partea de final a exercițiului, coordonatorul S.M.U.R.D. Satu Mare, Plt. maj. Ardelean Ramona, a demonstrat în fața celor prezenți diferite modalități de acordare a primului ajutor medical, luând în calcul mai multe scenarii.




Tags: salvare  inaltime  pompieri  exercitiu  
864 vizite
Distribuie pe