Locale Altele
Duminica, 28 Aprilie 2024
Dum, 28 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
A pornit alaiul pe cai și căruțe spre Satele Unite ale Maramureșului și Sătmarului
Florin Răchitan  - Duminica, 21 August 2022

Un convoi de călăreți și căruțe a pornit duminică dimineața devreme de la Mănăstirea ”Sf. Ioan Botezătorul” din Scărișoara Nouă spre dealul de la Huta Certeze, unde vor face marți joncțiunea cu un convoi similar ce a pornit de la celălalt capăt al Maramureșului.

Evenimentul inedit, botezat simbolic Satele Unite ale Maramureșului și Sătmarului, inițiat de deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma, cu sprijinul Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului, dorește să reînvie tradiția pelerinajelor făcute de strămoșii noștri la mănăstiri cu ocazia marilor sărbători și se dorește, totodată, să constituie un mesaj puternic de unitate românească în acest colț de țară, mai ales în vremurile tulburi pe care le trăim în proximitatea granițelor.

După o scurtă ceremonie religioasă și desfășurarea unui imens drapel național în curtea mănăstirii de la hotarul județului și al țării, alaiul a pornit, în sunetele tulnicelor moților din regiune, spre celălalt capăt al județului, fiind programate opriri la principalele mănăstiri și alte lăcașuri de cult de pe traseu, urmând ca marți, 23 august, să ajungă la hotarul dintre cele două regiuni istorice românești, la Huta Certeze, unde se vor desfășura principalele manifestări, între care se numără o conferință cu părintele Constantin Necula, coacerea unei pâini de dimensiuni de Cartea Recordurilor și concerte cu cei mai îndrăgiți interpreți de muzică populară din cele două județe.



















2051 vizite
Distribuie pe
Popa silvia
O initiativa buna, in aceste vremuri tulburi romanii trebuie sa fie uniti, sa acoperim cu marele drapel toate rautatile facute de confratii nostrii. Traiasca toti romanii uniti ca fratii
2022-08-21 15:41:24