Locale Altele
Duminica, 5 Mai 2024
Dum, 5 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Simpozion pentru prevenirea cancerului de sân, organizat de femeile liberale din Satu Mare
OFL Satu Mare  - Miercuri, 4 Octombrie 2023

Ziua de 1 Octombrie, declarata ”Ziua Internationala de luptă împotriva Cancerului de Sân”, a fost marcata la Satu Mare de Organizatia Femeilor Liberale printr-un simpozion la care au participat un numar mare de persoane interesate și cadre medicale.

Aceasta intalnire a fost inca un prilej de indemnare a femeilor să acorde mai multă atenție asupra propriei sănătăți și să reaminteasca faptul ca printr-un simplu control medical periodic cancerul poate fi descoperit la timp si poate fi tratat.

Campaniile de informare, constientizare si preventie a cancerului de sân si a cancerului de col uterin, sustinute de OFL Satu Mare, au dovedit a fi sustenabile la nivelul intregului judet Satu Mare. Astfel, femeile liberale, in colaborare cu autoritatile locale, au contribuit la implementarea screening-ului de col uterin in 20 de localitati, respectiv a screening-ului mamografic in 10 localitati.

OFL Satu Mare continua aceste campanii incepute in vederea testării gratuite a cat mai multor doritoare, proiect finanțat prin POCU, inițiat de Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Ion Chiricuța” din Cluj-Napoca. 

661 vizite
Distribuie pe