Locale Altele
Vineri, 26 Aprilie 2024
Vin, 26 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Concert Crimson şi Backlash la G.M. Zamfirescu
Centrul Cultural "G.M. Zamfirescu"  - Vineri, 26 Noiembrie 2010

Motiv de sărbătoare pentru rockerii sătmăreni. Sâmbătă, de la ora 20, la Centrul Cultural “G.M.Zamfirescu” va avea loc un concert rock cu formaţiile Crimson (Satu Mare) şi Backlash (Târgu Mureş).  Înainte şi după concert publicul va avea parte şi de rockotecă. Preţul unui bilet - 8 lei.


 

Crimson

 

Daca ar fi sa vorbim despre heavy-metal-ul satmarean, putem incadra in acest capitol si trupa Crimson. Cei 6 rockeri satmareni au reusit sa termine inregistrarile pentru primul EP – intitulat “A better day” – inregistrari facute in studioul Scolii de Arte satmarene.

 

Componenta trupei: Florian Opre – solist (fondatorul trupei Florian Band din care a carei membri s-a format mai tarziu Crimson), Matei Silaghi – chitara solo (a cantat in Majestic si Banned), Sebi Silaghi – chitara ritmica, backing vocal (a cantat in Majestic), Adam Dobie – clape (a cantat in Crash si Burning Ashes), Adi Bologa – chitara bas, backing vocal (a cantat in Smog, Banned, Cultura sub Cenzura; mai activeaza in Stand Alone si Ad-Hoc (muzica medievala), Edd Sandor – tobe (a cantat in Cultura sub Cenzura, Prima pe Dreapta, Banned; mai activeaza in Legion).

 

Crimson are o istorioara frumoasa. Totul a inceput 10 noiembrie 2008, cand s-a infiintat trupa de rock acustic “Florian Band” (Lori Sirgher - chitara, Adrian Bologa – bass şi Florian Opre - voce). Inchegarea unei trupe nu este un lucru usor, iar membrii potriviti se gasesc la fel de greu. Trupa se reorienteaza spre hard rock - heavy metal old school, iar pentru a nu lăsa loc altor interpretări, isi schimba numele în “Crimson” la 23 octombrie 2009.

 

La numai un an de la înfiinţare, “Crimson” prestează live la cele mai importante activităţi de acest gen din judeţ şi nu numai. Prin stilul hard rock/heavy metal-old school, trupa îşi câştiga un public numeros. Cea mai mare reuşită pentru 2009 a fost participarea trupei la cel mai mare festival de rock internaţional desfăşurat de-a lungul anilor la Satu Mare, “Samfest”, unde tinerii rockeri au împărţit scena cu trupe consacrate precum Evergrey, Communic, Agathodaimon, Trooper, Negura Bunget etc.

 

Ascensiunea “Crimson” nu se opreşte aici. Trupa participă şi la ediţia 2009 a festivalului East West Fest de la Baia Mare, unde cântă alături de Dirty Shirt, Legion, Stopyt – trupe cu vechime şi valoare considerabilă. Si lista ar putea continua cu un numar mare de concerte sustinute in baruri rock sau la diverse festivaluri in Satu Mare, Baia Mare, Oradea, Arad, Cluj etc. “Crimson” se mai poate mândri cu o realizare unică la nivel naţional, fiind prima trupă din România care are la activ un tribut dedicat legendei vii a rockului mondial, Whitesnake.

 

Cei 6 rockeri au terminat inregistrarile pentru primul EP al trupei, numit “A better day”, care include 5 piese: Red dress (Never give up), Depend on you, Lumea ta, A better day, Si daca.

 

Mai multe informaţii puteţi afla accesând pagina oficială a trupei http://www.myspace.com/crimsonromania.

 

 

Grupul Backlash este originar din Targu Mures si s-a format in 2008. In toamna anului 2010 trupa de groove metal a terminat inregistrarile pentru cel de-al doilea EP si a participat la concursul byron - Rock Your High School.

 

Backlash are urmatoarea componenta:

Erdelyi Laszlo – Voce + chitara

Sime Emil – Bass

Bako Adam – Tobe

 

Pagina oficiala Backlash pe Myspace: www.myspace.com/backlashtgmures

2247 vizite
Distribuie pe