Locale Altele
Miercuri, 1 Mai 2024
Mie, 1 Mai 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Primul meci, prima înfrângere
Cristian Tudor  - Duminica, 5 Septembrie 2010

Start ratat de campionat pentru handbaliștii de la CSM Satu Mare. Elevii antrenorilor Palko și Istrate au pierdut la Timișoara cu 25-32, deși porneau cu gânduri mari înaintea jocului. S-a simțit lipsa lui Vijbovszki, dar mai ales a unui inter măcar de valoarea lui Birtalan jr, plecat la Steaua în vară.

             

A fost un meci aspru, cu un început şi un final la discreţia bănăţenilor, dar cu o treime de mijloc în care nimic nu era decis.

           

Încă din primele minute, portarul timişorenilor, Vass Zoltan, a arătat o formă de zile mari, el reuşind în tot meciul nu mai puţin de 22 de intervenţii!

Poli nu a primit gol în primele 13 minute, a avut 5-0, însă după aceea neta inferioritate numerică şi relaxarea au dus la reechilibrarea scorului.

 

Momentul cheie al partidei a fost în min 43, când Satu Mare a condus cu 22-20, a avut superioritate numerică şi două atacuri pe care le-a trimis în portarul Vass. Mobilizarea din apărare a timişorenilor a dat roade, Politehnica a egalat la 22 chiar la mijlocul reprizei secunde şi apoi s-a desprins în câştigătoare. Demn de remarcat e că Vass a primit doar 3 goluri în ultimul sfert de oră, două dintre ele fiind pe final de meci, când nu prea mai puteau apărea modificări.

           

Pe faza ofensivă trebuie amintit aportul lui Şimicu: el a rezolvat câteva faze pe cont propriu, la fel cum şi Cotinghiu, pe extrema dreapta a reuşit câteva finalizări excelente. La CSM Satu Mare, deruta din debut a fost dată uitării prin acţiunile personale ale lui Surducan, Savlovschi şi Libert, însă apărarea bănăţeană le-a găsit antidotul în cele din urmă.

 

La finalul partidei, antrenorul Ioan Palko s-a declarat foarte nemulţumit: "Nu era voie să ne pierdem pe final de meci. Am avut două goluri avans, om în plus şi două atacuri consecutive pe care le-am ratat. Apoi s-a pierdut totul prin lipsa de concentrare şi e mare păcat, deoarece am avut meciul în mână" - a declarat tehnicianul sătmărean.

           

CSM Satu Mare joacă miercuri în deplasare la Suceava și apoi sâmbătă acasă cu Bucovina Suceava.

 

Rezultatele primei etape ale Ligii Naţionale de handbal masculin:         

 

Energia Târgu Jiu - CSA Steaua Bucureşti 31-26                         

Universitatea Transilvania Cluj - CSM Bucureşti 33-29                           

HC Minaur Ştiinţa Baia Mare - Ştiinţa Municipal Bacău 25-23

Poli Municipal Timişoara - CSM Satu Mare 32-25

CSM Oradea - CSU Suceava 22-34

HC Odorhei - UCM Reşiţa 31-30

Dinamo Municipal Braşov - HCM Constanţa 27-32

1619 vizite
Distribuie pe