Locale Altele
Marti, 26 Septembrie 2023
Marti, 26 Sept 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Parada Florilor la Satu Mare
APM Satu Mare  - Vineri, 24 Mai 2013

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Satu Mare în parteneriat cu Primăria municipiului Satu Mare și Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare va organiza, duminică 26 mai,  cea de a V a ediţie a „Paradei Florilor” care are ca scop conştientizarea comunităţii sătmărene privind importanţa spaţiilor verzi. 

An de an , această acțiune a conținut elemente de noutate, dacă la prima ediție alaiul florilor a fost format dintr-un car alegoric, majorete, fanfară si copii îmbrăcați în costume reciclabile, în anii următori acestora s-au alăturat caleașca împodobită cu flori și biciliștii.
 
Noutatea ediției din acest an sunt carurile alegorice ale agenților economici (SC Alpin SRL, SC Picoma SRL, SC Inedit SRL, SC Ave Impex SRL),  decorate cu flori însoțite de copii îmbrăcați în costume populare.

Pe acestă cale APM invită toți sătmărenii să se alăture alaiului fie pe biciclete frumos împodobite cu flori sau pe jos.

Programul zilei de duminică, 26 mai

De la ora 9.00, în Complexului de educație ecologică ”Casa verde”  va avea loc premierea câștigătorilor concursului ”Oază verde pentru educație” la care s-au înscris 16 instituții de învățământ din municipiul Satu Mare  și a avut ca scop extinderea spațiului verde din incinta curților instituțiilor de învățământ și crearea unei noi zone verzi cu scop instructiv educativ și recreativ pentru elevi și cadre didactice.

De la ora 10.00, în fața Complexului de educație ecologică ”Casa verde”: depunere de coroane la statuia lui Kiss Gedeon- Părintele Grădinei Romei.

- ora 10.15: pornirea alaiului format din cicliști, mașini alegorice ale agenților economici decorate cu flori, majorete, fanfara de la Urziceni, copii îmbrăcaţi în costume din materiale reciclabile, cadre didactice, organizatori, cetățeni sătmăreni doritori să se alăture acestei mișcări de sensibilizare a comunității privind importanța spațiilor verzi.

Traseul ”Paradei Florilor” va fi: Grădina Romei – Calea Traian -  B-dul  I.C. Brătianu – P-ța Libertății -  Catedrala Romano-Catolică.

Pentru desfășurarea evenimentului în condiții optime și pentru a crea condiţii prielnice petrecerii a câtorva ore de linişte în aer curat, în centrul vechi al municipiului pentru toți sătmărenii, se va sista circulația pe pe traseul: Calea Traian - IC-Brătianu- Piaţa Libertăţii  (între orele 10.00 – 11.00) şi în faţa catedralei Romano-Catolice din Piaţa Libertăţii (10.00 – 14.00).

1426 vizite
Distribuie pe