Locale Altele
Joi, 25 Iulie 2024
Joi, 25 Iul 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Concert excepțional cu Marcel Pavel, Monica Anghel, Paula Seling și Marian Buzilă, sâmbătă, la cetatea din Ardud
Primăria Ardud  - Miercuri, 11 August 2021

Fiecare epocă din istoria îndelungată a muzicii are şlagărele ei, piese pe care, cu bucurie şi încântare, le-am fredonat şi le fredonăm, tinerii şi maturii, deopotrivă. Melodia, armonia, ritmul, scriitura și mesajul șlagărelor românești celebre le asigură trăinicia dincolo de timp și spațiu.

Într-un concert dedicat muzicii valoroase românești, Asociația Culturală „dr. Augustin Mircea” în parteneriat cu Consiliul Județean Satu Mare, Primăria și Consiliul Local Ardud, aduce în fața publicului ardudean și nu numai, câteva dintre vocile românești consacrate, care ne bucură sufletele încă de la primele acorduri muzicale.

Marcel Pavel, Monica Anghel, Paula Seling și Marian Buzilă se numără printre vocile românești uşor de recunoscut, care pășesc delicat pe portativ, „îndulcind” sunetele, voci melodioase, dar şi puternice, care reușesc deseori trecerea suavă dintr-un registru muzical în altul.

Considerăm că trebuie să multiplicăm eforturile pe care le depunem pentru dezvoltarea infrastructurii culturale care ne definește ca și popor, pentru punerea în valoare a operelor artistice și a artiștilor valoroși români.

Din acest motiv, apreciem ca fiind oportună propunerea noastră de a organiza la Ardud un spectacol care să cuprindă cele mai îndrăgite șlagăre românești, piese muzicale pe ritmul cărora am crescut și care ne sensibilizează cu nostalgie și azi.

Orașul Ardud dezvoltă o componentă turistică prin reabilitarea Cetății Ardudului din fonduri europene și prin înscrierea sitului în circuitul turistic medieval național, ajungând astfel pe lista patrimoniului național material.

Prin propunerea Asociației Culturale „dr. Augustin Mircea”, concertul “Șlagăre Vechi Pentru Timpuri Noi” vine în sprijinul promovării orașului prin redescoperirea muzicii românești care provoacă emoție profundă, sperând să facem astfel pași spre a înscrie Ardudul și pe lista patrimoniul național imaterial.

Precizăm faptul că intrarea va fi liberă. De asemenea organizatorii roagă participanții să respecte regulile și restricțiile pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-Cov-2 (Covid 19).

2627 vizite
Distribuie pe