Locale Altele
Sambata, 20 Iulie 2024
Sam, 20 Iul 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Drumeție culturală la Pădurea Eminescu din Racșa, de Ziua Culturii Naționale
Cutezătorii Munților  - Joi, 12 Ianuarie 2023

La 173 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu, Asociația ”Cutezătorii Munților” din Satu Mare organizează o drumeție culturala având ca punct terminus Pădurea de pini de pe Dealul Comja, situata între Racșa și Seini, pădure plantata de soldați în 1939, la ordinul generalului P. ION, pentru a marca 50 de ani de la moartea poetului și care descria numele EMINESCU.

Traseul are o lungime de aproximativ 16 km, dus-întors, cu grad redus de dificultate, fiind accesibila oricărei persoane cu condiție fizica medie și echipament adecvat sezonului de iarnă. Copiii sunt bineveniți, sub supravegherea unui adult.

Transportul se face cu mijloace proprii, punctul de plecare fiind situat în localitatea Racșa, județul Satu Mare.

Pe Dealul Comja vom face un program cultural liber, la care orice participant poate contribui cu poezii și cântece pe versurile lui Eminescu sau alte momente artistice care să evoce importanța operei eminesciene în viața și cultura noastră.

Înscrieri aici:  https://forms.gle/8cn91vbEqK7VgqWq8

,,Tura la Eminescu" în jurul datei de 15 ianuarie este o tradiție anuală, de peste 20 de ani, a unor cluburi montane din Baia Mare, cărora ne-am alăturat și noi în ultimii ani pentru a ne asigura ca aceasta frumoasa inițiativă va fi continuata prin generațiile tinere de cutezători.

819 vizite
Distribuie pe