Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Au început manifestările de Ziua Naţională a României
Florin Răchitan  - Luni, 30 Noiembrie 2009

Formaţiile artistice ale tuturor caselor de cultură ale sindicatelor din Transilvania şi-au dat întâlnire timp de două zile la Satu Mare în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României.

 

Seria manifestărilor a fost deschisă luni, la Club Zambara, cu vizionarea filmului „Marea Unire” şi un recital extraordinar al trupei sătmărene Park Folk Group.

Au urmat lansări de cărţi ale celor mai apreciaţi umorişti din Ardeal, care ulterior au participat şi la un duel epigramistic: Ioan Filimon, Radu Ivan, Lucian Perţa şi Cornel Fugaciu.

 

Programul primei zilei a mai cuprins recitaluri de colinde, dar şi spectacole de dans sportiv şi dans ţigănesc, prezentate de formaţiile caselor de cultură ale sindicatelor din Bistriţa, Sibiu, Mediaş şi Cisnădie.

 

Programul festiv din ziua de 1 Decembrie va începe cu un concert de colinde, de la ora 10, la Catedrala Ortodoxă, după care, de la ora 17, urmează un spectacol folcloric prezentat pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor de ansamblurile „Tulnicul” din Baia Mare, „Rapsodia mureşană” din Arad, „Nuntaşii Bihorului” din Oradea, „Codrişorul” din Bistriţa, „Cununiţa” din Satu Mare, formaţia de dansuri secuieşti din Miercurea Ciuc, precum şi solişti şi formaţii artistice din Zalău, Târgu Mureş, Lugoj şi Petroşani. Invitaţi speciali vor fi Dumitru Fărcaşu şi Dinu Iancu Sălăjan.

 

Tags: manifestari  culturale  ziua nationala  
2556 vizite
Distribuie pe