Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Festivitate de premiere la Rotaract
Sergiu Lenghel  - Joi, 6 Mai 2010

Clujenii au fost marii câştigători ai Festivalului de Teatru Rotaract. După patru zile de maraton teatral, Clubul Rotaract a premiat cei mai buni actori, elevi de gimnaziu şi de liceu, cea mai bună piesă de teatru şi un premiu special "One man show".

 

Festivitatea de premiere a avut loc joi seara şi a debutat cu o parodie după "Romeo şi Julieta", interpretată de elevii Şcolii Generale din Tăşnad. De altfel, Şerban Silaghi, cel care a jucat rolul lui Romeo, a obţinut un premiu la categoria "cel mai bun actor în rolul principal".

 

O sătmăreancă în vârstă de 14 ani a reuşit să câştige premiul "One man show". Mara Florian a interpretat-o pe Catarina în spectacolul "Îmblânzirea scorpiei" de William Shakespeare, reprezentând Şcoala de Arte. Tânăra a făcut parte şi din Trupa "Art Ingenio", care a câştigat cu spectacolul "Pacea cu zmeii" premiul pentru „cea mai bună piesă de teatru la gimnaziu" şi s-a ales cu suma de 500 lei. "Şi anul trecut am participat şi am câştigat premiul I pentru cea mai bună actriţă în rol secundar. Am jucat atunci în Albă ca Zăpada" - spune tânăra.

 

La gimnaziu, cea mai bună actriţă în rol secundar a fost desemnată Cristina Fiat din "Soacra cu trei nurori", elevă la Şcoala Generală "Grigore Moisil". Tot la gimnaziu, Flaviu Sălăjan este cel mai bun actor în rol secundar. Corina Achim de la Şcoala Generală nr. 1 Carei a fost premiată la secţiunea "cea mai bună actriţă în rolul principal".

 

Cei mai mari, elevii de liceu, au fost premiaţi şi ei după cum urmează: Ioana Urda, reprezentând Şcoala de Arte cu piesa "Nu sunt turnul Eiffel" - cea mai bună actriţă într-un rol secundar, Mircea Băluţă de la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" cu piesa "Lecţia" - cel mai bun actor într-un rol secundar.

 

Juriul a considerat că trupele din Cluj-Napoca s-au descurcat cel mai bine, astfel că Bianca Bizga, membră a trupei "Ego Spero" din Cluj-Napoca a fost declarată cea mai bună actriţă într-un rol principal cu piesa "Femeia din manuscris".
 

 

De asemenea, Andrei Dulo, elev al Liceului Teoretic "Mihai Eminescu" Cluj-Napoca, a primit premiul pentru cel mai bun actor într-un rol principal, jucând în piesa "Steaua fără nume". Această piesă a fost considerată de juriu ca fiind cel mai bun spectacol jucat de elevii de liceu, însă clujenii s-au grăbit să plece acasă, astfel că pe scenă nu a urcat nimeni după premiu.

 

La această ediţie a Festivalului de Teatru Rotaract au participat 29 de trupe din judeţele Satu Mare, Bihor, Cluj şi Timişoara, iar marele premiu a fost de 1.500 lei, pentru cea mai bună trupă de elevi-actori. Premiul al II-lea a fost de 1.000 lei.

 

3385 vizite
Distribuie pe