Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Dikk csavo, ţiganii sărbătoresc Ziua Romilor… separat
Gadzso  - Vineri, 8 Aprilie 2011

Şucăr mare la ţiganii din Sătmar vineri, de Ziua Internaţională a Romilor. Dacă anul trecut o fost buli mare în curte la centrul ăla de cultură tradiţională, cu dansuri şi multe fuste creţe şi înflorate, anu’ ăsta nu s-o mai înţeles la lovele şi au făcut separat sărbătoarea. Ioooiii, acum ce-o să spună gagiii despre ei?!


 

De dimineaţă bună, la centrul ăla de cultură tradiţională al lui domnu’ Felician era forfotă…  nu prea mare, că acolo au venit numa’ câţiva gabori cu pălărie şi nişte domni la costum şi cravată la gât, care au făcut simpozion despre cum au fost dezrobiţi ţiganii. De fapt, ei au zis că nu-i corect dacă zicem că au fost dezrobiţi şi au tot explicat chestia asta timp de o oră, după care au dansat puradeii din Sărăuad, Stâna şi Hrip.
 

 

Noa, ăia din Sărăuad au trecut şi dincolo, la căminul cultural al lui Gigi Molnar Zamfirescu, unde şefu’ de la Partida Romilor, Horvath Ignacz adică Burti, a făcut altă sărbătoare. Acolo deja sala era plină de băieţaşi adevăraţi, care ştiu mişcarea.


 

Burti o transmis „La Mulţi Ani” la toţi de ziua lor, fiind tare supărat că cum vine chestia asta, să facă gagiii simpozion de Ziua Ţiganilor? Apoi domnu’ Covaci de la Prefectură a citit mesajul domnului prefect. Foarte frumos o scris domnu’ prefect, inclusiv că ar trebui să se facă diferenţă între romi şi români, ca să nu ne mai confunde lumea prin Franţa, şi a băgat-o şi pe-aia că nu toţi ţiganii fură, dar cu siguranţă toţi s-au născut cu muzica în sânge.

 

Ioooiii şi-apoi aşa frumos o fost când o cântat imnul ţiganilor, s-o ridicat toţi în picioare, după aia fetiţele au spus poezii despre ce bine e că gagiii îi lasă să vorbească limba romani. Noa şi-apoi show!
 




 

Dodi, Batyu şi Trandafirii Negri pe scenă, puradeii la dans pe lângă scenă sau pe unde o putut, spectatorii pe scaune să facă poze cu aifoanele şi, între reprize, poze de grup cu Burti la mijloc. Noa, Avelo Bahtalo!

17723 vizite
Distribuie pe