Locale Altele
Miercuri, 29 Noiembrie 2023
Mie, 29 Nov 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Concert de folk la Biblioteca Judeţeană
Biblioteca Judeţeană  - Joi, 27 Octombrie 2011

Biblioteca Județeană Satu Mare, în colaborare cu Centrul Cultural G.M. Zamfirescu, organizează vineri, 28 octombrie, cu începere de la ora 15, evenimentul muzical „Cântece de șemineu, tresăriri ale tinereții mele”.

 

Evenimentul este dedicat muzicii folk și este prilejuit de trei date memorabile pentru iubitorii genului.

 

„Nu întâmplător acest eveniment muzical se va desfășura pe 28 octombrie. La începutul lunii, comunități din întreaga lume au serbat Ziua Internațională a Muzicii  apoi, în aceste zile, comemorăm dispariția celui care a fost Adrian Păunescu, părintele Cenaclului Flacăra, și nu putem să-l uităm nici pe Emilian Onciu, o voce reprezentativă pentru folkul sătmărean, un artist desăvârșit care ne lipsește” - a declarat Ioan Mircea Ardelean, directorul Bibliotecii Județene Satu Mare.

 

În cadrul evenimentului va fi prezentată o scurtă istorie a muzicii folk, se va derula o proiecție audio-video „Autumnală” și vor fi realizate două expoziții de carte: „Toamna în vers și culoare” și „Un an de la trecerea în eternitate a lui Adrian Păunescu”.

 

După-amiaza va continua în acorduri de muzică folk interpretată de binecunoscuții artiști sătmăreni Carmen Bratosin, Ionel Bledea, Sorin Boroș, Sorin Bălaj, Cserei Csaba și  Tavi Bud.

 

„Prin organizarea acestui eveniment muzical dorim să ne apropiem și mai mult de publicul sătmărean, să reînviem interesul pentru muzica folk, să ne promovăm artiștii locali, să evadăm puțin din cotidian., să ne amintim cu plăcere de o zi de toamnă” - a mai declarat Ioan Mircea Ardelean.

 

Toți cei care îndrăgesc muzica folk sunt așteptați la Sala de lectură „Gheorghe Bulgăre” din cadrul Bibliotecii Județene Satu Mare, intrarea fiind liberă.

1465 vizite
Distribuie pe