Locale Altele
Sambata, 20 Iulie 2024
Sam, 20 Iul 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
O tânără din Carei, Olah Emese, este noul viceprimar al municipiului Cluj-Napoca
Florin Răchitan  - Marti, 6 Iunie 2017

Capitala Transilvaniei este în mod tradițional un magnet pentru tinerii din județul Satu Mare și mulți dintre ei se remarcă prin performanțe profesionale care fac cinste regiunii lor de baștină. De multe ori, sătmărenii de succes care se stabilesc în principalul oraș al Ardealului au nevoie de ajutor în întreținerea locuinței, iar acum găsesc cu ușurință o menajeră în Cluj pe Helperz.

O reprezentantă a acestei generații, Olah Emese, s-a remarcat recent prin accederea în cea mai înaltă funcție în care a ajuns vreun sătmărean în istoria modernă a Clujului.

Fiind propusă din partea UDMR, ea a fost aleasă luna trecută, cu unanimitate de voturi ale consilierilor locali, viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, în postul devenit vacant după ce colega sa, Horvath Anna, și-a dat demisia și s-a pus la dispoziția oganelor de cercetare DNA într-un caz de trafic de infuență.

 „Vă mulțumesc pentru susținere. Urmează o perioadă foarte interesantă în viața mea și sper că voi avea puterea să fac față solicitărilor administrației locale. Promit atenție și promptitudine în desfășurarea activității mele și sper că vom avea o colaborare fructuoasă” - a spus Olah Emese imediat după depunerea jurământului în prezența primarului Emil Boc.

Tânăra viceprimăriță s-a născut în 1982 la Carei, oraș unde trăiesc și acum părinții ei, însă ea a plecat la Cluj imediat după liceu, pentru a urma cursurile Facultății de Drept, respectiv ale Facultății de Economie și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

După finalizarea studiilor superioare, a lucrat inițial la o firmă de import-export, apoi a fost consilier juridic la Parlamentul României și și-a făcut stagiatura de avocat la cabinetul fostului lider al UDMR Cluj, Mate Andras Levente.

Din 2009 are cabinet propriu de avocatură, iar în 2012 a fost aleasă în Consiliul Local Cluj de pe lista candidaților UDMR, ea fiind demult membră de bază a organizației de femei din cadrul formațiunii reprezentative a etnicilor maghiari.

A făcut parte din comisiile de urbanism, buget-finanțe, ordine publică și protecție socială din cadrul Consiliului Local Cluj, iar prin activitatea ei din aceste comisii de specialitate a câștigat încrederea și susținerea nu doar din partea colegilor de partid, ci și a reprezentanților celorlalte formațiuni politice, dovadă fiind votul unanim al acestora, pe baza căruia a ajuns în conducerea orașului la începutul celui de-al doilea mandat de consilier.

În tot acest timp nu a uitat nici o clipă de unde a plecat, iar Careiul este pentru ea și acum acasă.

Se străduiește, pe cât posibil, să-și viziteze părinții la sfârșit de săptămână și este încântată de felul în care se dezvoltă în ultimii ani urbea sa natală, gândindu-se acum și la oportunități de colaborare în diverse domenii între cele două orașe ce fac parte din viața ei.

Mi se umple inima de bucurie când vin acasă și pot să mă plimb prin zona centrală reabilitată a Careiului, admirând clădirile istorice care și-au recăpătat frumusețea de odinioară, să particip la evenimentele vieții culturale surprinzător de bogate chiar și pentru cineva obișnuit cu atmosfera culturală a Clujului, să văd atât de mulți tineri în jurul meu și atât de mulți turiști pentru care orașul meu natal reprezintă o atracție” – a declarat Olah Emese pentru portalul local Anziksz. 

Tags: viceprimar  cluj  olah emese  
12299 vizite
Distribuie pe