Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Dorel Coica este noul primar
Florin Răchitan  - Luni, 11 Iunie 2012

Candidatul USL Dorel Coica a câştigat cu un avans considerabil competiţia electorală şi este noul primar al municipiului Satu Mare. Conform numărătorii paralele efectuate de USL, Coica a obţinut cu 6.000 de voturi mai multe decât contracandidatul său din partea UDMR, Iuliu Ilyes, care părăseşte astfel conducerea administraţiei locale după două mandate.

 

Cu toate că trend-ul se simţea încă după încheierea numărătorii la primele secţii de votare din Satu Mare, potrivit propriilor declaraţii Dorel Coica nu a vrut să pice în capcana „Mihaela, dragostea mea” a fostului preşedinte al PSD, Mircea Geoană, astfel că a aşteptat până la orele dimineţii finalizarea numărătorii voturilor la toate cele 74 de secţii din municipiu şi abia după aceea şi-a permis o mică sărbătorire a victoriei alături de cei câţiva tineri din staff-ul său de campanie care au rezistat până la ora respectivă.

 

Aşa cum declarase anterior, primul gest pe care-l va face ca primar va fi să-l invite pe cel care trebuie să-i predea ştafeta la o cafea, pentru a discuta problemele importante ale oraşului şi pentru a prelua apoi oficial atribuţiile de edil-şef.

 

Victoria zdrobitoare a Uniunii Social-Liberale la nivel naţional s-a reflectat şi în judeţul Satu Mare, unde această formaţiune politică a câştigat numeroase primării de comune şi oraşe, inclusiv fief-uri ale PD-L, cele mai răsunătoare victorii fiind câştigarea conducerii oraşului Negreşti-Oaş de către prima femeie primar din istorie, Aurelia Fedorca, şi recâştigarea de către Vasile Mitraşca a Primăriei oraşului Tăşnad, după o pauză de un mandat.

 

Alte succese înregistrate de USL au fost câştigarea primăriilor din Medieşu Aurit şi Socond în faţa contracandidaţilor PDL-işti, păstrarea Primăriei Ardud şi câştigarea primăriilor din Apa, Bârsău, Beltiug, Bogdand, Cehal, Crucişor, Doba, Gherţa Mică, Moftin, Racşa, Săuca, Supur şi Valea Vinului.

 

PD-L a rămas cu primăriile din Certeze, Bixad, Tarna Mare, Terebeşti, Pişcolt, Santău şi Batarci, iar restul primăriilor le-au revenit UDMR, FDG şi PCM.

 

Vom reveni cu detalii despre componenţa viitorului Consiliu Local, respectiv Consiliu Judeţean Satu Mare.

12014 vizite
Distribuie pe