Locale Altele
Sambata, 26 Octombrie 2024
Sam, 26 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Deputatul sătmărean Octavian Petric la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului
Florin Răchitan  - Duminica, 25 Noiembrie 2018

Unul dintre invitații de onoare la sfințirea Catedralei Neamului de la București a fost deputatul PSD de Satu Mare, Octavian Petric, membru în Adunarea Națională Bisericească a Bisericii Ortodoxe Române.

El a însoțit delegația Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului, în frunte cu episcopul PS Iustin Sigheteanul, episcopul vicar Timotei Sătmăreanul și protopopul Ioan Socolan și s-a întâlnit și cu oșenii și ceilalți sătmăreni sosiți în capitală pentru a participa la acest eveniment.

”Nu am fost niciodată mai mândru și niciodată mai recunoscător lui Dumnezeu ca și azi, ziua în care prin Voia Sa românii reușesc să împlinească un vis de țară de mai bine de 100 de ani.

Azi, generația noastră a reușit ceea ce înaintașii noștri doar au visat. Acesta este marele dar pe care românii îl lasă urmașilor noștri la 100 de ani de la Marea Unire. O Catedrală Sfântă, un templu al ortodoxismului, care stă mărturie astăzi că ceea ce ne unește este mai important și mai puternic decât ceea ce ne separă.

Să ne bucurăm și să ne iubim, dragi români! Și să-i mulțumim lui Dumnezeu că ne-a dat puterea și înțelepciunea de a realiza un sanctuar al eroilor neamului românesc și al românilor de pretutindeni.

Slavă Domnului! La mulți ani, România!” – a transmis cu această ocazie Octavian Petric.

Tags: sfintire  catedrala  neam  octavian petric  
1544 vizite
Distribuie pe