Locale Altele
Sambata, 26 Octombrie 2024
Sam, 26 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Dragnea intervine pentru muncitorii de la Electrolux! Cere Guvernului să găsească o soluție.
Florin Răchitan  - Vineri, 15 Martie 2019

Greva muncitorilor de la fabrica Electrolux din Satu Mare face valuri în politica de la București, iar ajutorul vine de unde, probabil, nici nu se așteptau!

Într-un discurs vehement, președintele Partidului Social-Democrat, Liviu Dragnea, a făcut referire la conflictul de muncă ce durează de două săptămâni la Satu Mare și a cerut întâlnirea de urgență a reprezentanților Ministerului Muncii și ai comisiilor de specialitate ale Parlamentului cu cei ai sindicatelor, pentru reinițierea Legii Dialogului Social.

”Acești nemernici, mincinoși, trădători (Opozitia – n.r.) merg afară și vorbesc de rău România. Ei spun că românii au plecat din cauza noastră. Românii au plecat afară pentru că acolo au găsit salarii mai bune. De ce au găsit acolo salarii mai bune? Asta s-a întâmplat din cauza faptului că Boc și Băsescu și toată camarila vopsită PNL-istă acum a tăiat Legea Dialogului Social.

De ce un muncitor de la Satu Mare care acum duce 1.700 de lei să nu ducă și el acasă bani la fel ca un cetățean european care lucrează la filiala-mamă? Ei zic că sunt eu nebun, că sunt rău, că sunt anti-european. De aici, de la acest microfon cer Ministerului Muncii și comisiilor din Parlament să se întâlnească cu reprezentanții sindicali și să reia de urgență Legea Dialogului Social” - a spus Liviu Dragnea.

Este vorba despre o lege adoptată pe vremea guvernării PD-L, care asigură și acum privilegii aproape lipsite de bun simț angajatorilor și care fac posibile inclusiv presiunile de care s-au plâns sindicaliștii de la Electrolux încă de la declanșarea grevei.

Angajaţii Electrolux din Satu Mare au salarii de 7 ori mai mici decât cei din Suedia, potrivit declarațiilor liderilor Confederației Sindicale ”Cartel Alfa”.

Tags: interventie  dragnea  greva  electrolux  
3532 vizite
Distribuie pe
Omul Simplu
Cata ipocrizie! De 3 ani PSD se lupta doar cu legile justitiei, pentru ca doar grija asta o au. Ce ii oprea de 3 ani sa repare problema cu dialogul social? Ce ii oprea sa mareasca salariul minim pe economie?? Ca salariile in administratiile locale si centrale au crescut cum creste in basme paraul Ilenei Consanzene. Mediul privat ii doare in c_r. Abureli in an electoral. PSeuDo-griji, marca PSD. Si sindicatele au devenit de ani buni instrumentar de business pt sefii de sindicat,iar sefii de sindicat niste personaje ce doar poarta pe ei masca sindicalistului.
2019-03-17 13:07:49
Gică Contra
Poate ne explica Dragnea cum si-a platit PSD secretarele angajate fictiv la Protectia Copilului Teleorman. Dupa aceea poate sa faca pe patriotul.
2019-03-16 23:39:02