Locale Altele
Joi, 25 Iulie 2024
Joi, 25 Iul 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ministrul Eugen Teodorovici sprijină pălincarii la Bruxelles: Pălincă neaccizată, în plus, produsă în gospodării
PSD Satu Mare  - Luni, 13 Mai 2019

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat sâmbătă seara la Satu Mare că va propune la ședința Consiliului miniștrilor de finanțe din Europa, care va avea loc în a doua jumătate a lunii mai, să accepte producerea în gospodării, fără perceperea de accize, a unei cantități de pălincă în plus față de cea prevăzută acum în Codul Fiscal.

”Este o discuție între miniștrii de finanțe de la nivel european, pentru a se accepta pentru România, producerea în gospodării a unei cantități de pălincă în plus față de ce prevede acum Codul Fiscal, fără perceperea de accize. Asupra cantității se poartă deocamdată negocieri, deoarece unele state europene nu doresc acest lucru. Le-am explicat că producerea pălincii este o tradiție în România și este un mod de a trăi al românilor” - a declarat ministrul Eugen Teodorovici, care a precizat că răspunsul privind această propunere ar putea fi comunicat cel mai târziu la sfârșitul lunii iunie.

Declarațiile au fost făcute sâmbătă seara în cadrul unei ședințe de lucru cu mediul de afaceri și fermierii din județul Satu Mare, la care a participat și premierul Viorica Dăncilă.

Tags: palinca  scutire  accize  
930 vizite
Distribuie pe