Locale Altele
Sambata, 26 Octombrie 2024
Sam, 26 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Pro România cere demisia de onoare a prefectului Radu Bud, după ce acesta ar fi ieșit din carantină, deși era infectat cu Covid
Florin Răchitan  - Marti, 10 Noiembrie 2020

Liderii Pro România Satu Mare, Adrian Ștef și Octavian Petric, au convocat marți o conferință de presă în care i-au solicitat public prefectului Radu Bud să-și prezinte demisia de onoare, pe motiv că nu a respectat regulile de combatere a pandemiei de coronavirus instituite chiar de guvernul pe care-l reprezintă în județul Satu Mare.

Solicitarea liderilor Pro România vine după ce la o emisiune de la un post local de televiziune Radu Bud a recunoscut el însuși că ar fi trebuit să intre în autoizolare în ziua de 21 octombrie, atunci când a primit un apel telefonic de la Direcția de Sănătate Publică, prin care era informat că, în urma unei anchete epidemiologice, el se numără printre contacții direcți ai unei persoane infectate cu Covid.

Totuși, patru zile mai târziu, prefectul a participat la manifestările de la Satu Mare și Carei dedicate Zilei Armatei Române, alături de alte sute de persoane pe care le-a expus, astfel, infectării. În ziua următoare, Radu Bud a aflat că rezultatul testului Covid pe care-l făcuse între timp este pozitiv și în aceeași zi Instituția Prefectului a comunicat oficial că reprezentantul guvernului în teritoriu intră în carantină și își suspendă toate întâlnirile programate pentru perioada respectivă.




Perioada standard de carantină impusă tuturor cetățenilor infectați cu Covid este de 14 zile. Totuși, în data de 5 noiembrie prefectul Radu Bud a revenit la serviciu și l-a întâmpinat pe ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, aflat în vizită de lucru în județul Satu Mare. A participat chiar la o ședință în sala Palatului Administrativ unde erau prezente mai mult de zece persoane.

Dacă începem calculul carantinei din data de 26 octombrie, când s-a anunțat oficial că intră în izolare, până în 5 noiembrie nu ies nicicum 14 zile. În cadrul emisiunii de televiziune, prefectul însă a început calculul din 21 octombrie, adică data în care a fost anunțat de DSP că e posibil să fie infectat. Problema este, însă, că patru zile mai târziu a participat la manifestările de Ziua Armatei...

”Potrivit Codului Penal, această faptă intră la categoria zădărnicirii combaterii epidemiei și se pedepsește cu amendă sau chiar închisoare. De aceea îi solicităm domnului prefect să prezinte o informare completă, cu evenimentele prezentate în ordine cronologică, despre regretabila infectare a domniei sale cu Covid și măsurile pe care le-a luat pentru protejarea persoanelor din jur” – a cerut Adrian Ștef în cadrul conferinței de presă de marți.

În aceeași conferință, deputatul Octavian Petric a anunțat că Pro România a depus în Parlament, împreună cu PSD, un amendament la Ordonanța de Urgență a Guvernului care stabilește măsurile din Starea de Alertă, astfel încât piețele să rămână deschise.

”Suntem singura formațiune politică ce are uun plan concret de măsuri anti-criză pe fondul pandemiei Covid, plan care include deschiderea școlilor și sprijin pentru micii producători și pentru firmele din domeniul HORECA” – a declarat Octavian Petric.

Tags: demisie  onoare  prefect  pro romania  
2932 vizite
Distribuie pe