Locale Altele
Marti, 16 Aprilie 2024
Marti, 16 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Holdiş iese la contraatac
Sergiu Lenghel, Florin Răchitan  - Miercuri, 9 Decembrie 2009

Liderul PD-L Satu Mare, deputatul Ioan Holdiş, a prezentat miercuri în cadrul unei conferinţe de presă un document „secret”, ajuns în posesia democrat-liberalilor, prin care se arată intenţia PSD-ului de a începe ofensiva pe tema fraudării alegerilor.

 

Liderul sătmărean al PD-L susţine că astfel de documente ar fi fost distribuite oamenilor din PSD după primul tur de scrutin, urmând ca în varianta pierderii alegerilor de către Mircea Geoană să fie anunţată fraudarea alegerilor.

 

Documentul în sine pare a fi o făcătură amatoristică, având în antet sigla PSD, iar lângă ea, „Echipa de consultaţi” apare ca expeditor, iar „Preşedintele Mircea Geoană” ca destinatar. Cei care au măsluit documentul se pare că nu prea au minime cunoştinţe despre particularităţile de redactare a unor asemenea documente oficiale, oricât de „secrete” ar fi ele, şi nici despre formulele uzuale de corespondenţă în interiorul unui staff de campanie, mai ales la un nivel atât de înalt.

 

Documentul conţine o serie de „recomandări” privind manipularea rezultatelor exit-poll prezentate pe principalele televiziuni de ştiri în seara alegerilor, precum şi declanşarea ofensivei mediatice pe tema fraudării alegerilor, adică exact acuzaţiile pe care Traian Băsescu şi PD-L le aduc PSD-iştilor încă din seara respectivă.  

 

Întrebat de ce nu au fost făcute publice aceste documente, dacă tot au ajuns din timp în mâinile PDL-iştilor, Holdiş a argumentat că aceasta a fost "voinţa preşedintelui", care nu a dorit să provoace un nou scandal înaintea alegerilor de duminică.

 

"Tema fraudării o aveau pregătită înainte. Hrebenciuc ştia că Băsescu a câştigat, dar l-a lăsat pe Geoană să-şi frângă gâtul de tot" - a spus liderul PD-L. El este de părere că atât Mircea Geoană, cât şi Crin Antonescu vor deveni nişte "foşti oameni politici" şi că cei doi vor pierde în curând şefia propriilor partide.

 

Deputatul mai spune că, în momentul de faţă, prioritatea partidului său este formarea unui nou guvern, unul de dreapta, fiind exclusă orice alianţă cu PSD, catalogând colaboraea de anul acesta drept "o perioadă tristă".

 

Holdiş i-a arătat cu degetul şi pe liderii locali ai PSD şi UDMR. Potrivit lui Holdiş, aceştia s-au deplasat în ziua alegerilor în unele localităţi pentru a îndemna oamenii să voteze, în special electoratul maghiar.

 

Democrat-liberalul a menţionat numele preşedintelui UDMR, Csehi Arpad, pe cel al vicepreşedintelui PSD, Mircea Govor, dar şi al primarului din Carei, Eugen Kovacs, afirmând că are dovezi în acest sens, însă nu a depus nicio contestaţie.

 

În ceea ce priveşte rezultatele înregistrate în judeţ, deputatul Ioan Holdiş a afirmat că Bixadul a fost o surpriză plăcută, deoarece acolo Băsescu a primit 80% din voturi. În municipiul Carei, unde candidatul PD-L a pierdut în faţa contracandidatului său, Holdiş a precizat că maghiarii au votat în proporţie de 60% cu Geoană, iar restul cu Băsescu, făcând menţiunea că aceştia nu au ieşit la vot până la ora 15.00.

 

În ceea ce priveşte vreo negociere pentru un post de vicepreşedinte la Consiliul Judeţean sau vreun post de viceprimar la Satu Mare, Holdiş a lăsat să se înţeleagă că se vor purta anumite discuţii, însă doar după ce se va şti cine vor fi noii aliaţi ai democrat-liberalilor.

 

Contactat telefonic, senatorul Valer Marian, cel care a coordonat întreaga campanie electorală a PSDîn judeţul Satu Mare, ne-a declarat că totul este "o făcătură a PD-L", dezminţind totodată acuzaţiile conform cărora ar fi făcut presiuni asupra primarilor în ziua alegerilor.

 

"Este absurd ce a spus Holdiş. Dacă acei consultanţi americani i-ar fi trimis lui Geoană un asemenea document, de ce nu ar fi făcut-o personal, fără riscul de a se intercepta? Este o făcătură a PD-L. Holdiş a mai minţit şi când a spus că eu, împreună cu preşedintele Gheorghe Ciocan, vicepreşedintele Mircea Govor, şi preşedintele Consiliului Judeţean, Csehi Arpad, am fi făcut presiuni la unii primari din judeţ duminică. Nu am fost niciun minut să fac campanie în ziua alegerilor" - a declarat senatorul PSD.

Tags: holdis  document  secret  
2929 vizite
Distribuie pe