Locale Altele
Joi, 25 Iulie 2024
Joi, 25 Iul 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
O nouă revoluţie la Timişoara - FOTOGALERIE
Gândul  - Duminica, 7 Septembrie 2008

Timişoara a ieşit în stradă pen­tru a susţine echipa de suflet Politehnica, sancţionată de FRF pentru că nu vrea să renunţe la tradi­ţionalele culori alb-violet. Indiferent de vârstă sau ocupaţie, peste 4.000 de bănăţeni s-au adu­nat aseară, în Piaţa Operei.

După modelul patentat de sârbi, în timpul bombardamentelor NATO, bănăţenii şi-au imprimat pe tricourile violete o ţintă albă, în mijlocul căreia era scris TM. „Nici un pas înapoi!“, „Fără culori nu existăm!“, „Poli = Pasiune, Onoa­re, Luptă, Istorie“, „FRF – cuib de hoţi“ stătea scris pe bannerele afişate de suporteri.

Cen­trul Timişoarei s-a transformat într-o mare violetă, suporterii Politehnicii aşteptând să li se alăture UTA, până acum duşmani de moarte, dar şi microbişti din Reşiţa. „Rezistenţa continuă şi nu ne vom opri. Tot mai multe oraşe vor ieşi în stradă pentru a lupta împotriva nedreptăţilor comise de Mircea Sandu şi gaşca de la FRF“, au declarat liderii galeriei alb-violete. Miile de oameni au răs­puns în cor: „Sandule, de Săr­bători/ Să dea Dumnezeu să mori”. Jandarmeria a mobilizat în zona Pieţei Operei un important dis­pozitiv pentru a evita incidentele violente, petrecute joi seară, când suporterii timişoreni s-au bătut cu forţele de ordine, după ce au blocat Drumul european 70.

Până la închiderea ediţiei, nici un oficial al Clubului FC Timişoara nu s-a alăturat protestului iniţiat de suporteri. Miile de suporteri au aprobare de la primărie pentru a protesta în centru, şi luni, şi marţi.

UPDATE:

Pe tot parcursul mitingului, miile de demonstranţi au continuat să-l atace pe şeful FRF scandând “Raluca Sandu trage cocaină”. Liderii galeriei timişorene au susţinut că membrii federeraţiei sunt făcuţi din “aluat fesenisto-comunist”. Fanii alb-violeţi nu l-au uitat nici pe imamicul public nr.1, italianul Claudio Zambon, scandând minute în şir “Afară, afară, cu Zambon din ţară”. Viceprimarul Timişoarei, Adrian Orza le-a cerut suporterilor să nu cedeze :“săptămâna viitoare este foarte important să rezistăm. Trebuie să luptăm ca numele, culorile şi palmaresul să se întoarcă la Timişoara”. Mitingul s-a încheiat fără incidente, după ce ultraşii au transmis un mesaj reprezentanţilor FRF “Nu vă puneţi cu noi”.

Tags: poli timisoara  protest  fotbal  
2891 vizite
Distribuie pe