Locale Altele
Joi, 25 Iulie 2024
Joi, 25 Iul 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieEvenimentITAstronomieBiologieClimaGadgetEnergiaAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Încălzirea globală este, de fapt, răcire
Evenimentul Zilei  - Vineri, 7 August 2009
Temperaturile la nivel global nu au mai crescut din 1998, contrar predicţiilor alarmiste privind încălzirea globală, susţin anumite studii potrivit site-ului Washington Examiner.

Există dovezi ştiinţifice că vom avea parte de o climă mai rece şi mai umedă în urmatorii 25-30 de ani, potrivit geologului Dr. Don Easterbrook, profesor la Western Washington University.

Omul de ştiinţă susţine că după ciclul de răcire a temperaturii care a durat până în 1945, au urmat câteva decenii de încălzire globală, care au luat sfârşit în 1998.
 
Aceste informaţii ridică anumite întrebări privind modelele folosite de Comisia Interguvernamentală a Naţiunilor Unite pentru schimbari climatice care a estimat că temperaturile globale vor creste cu un grad Fahrenheit până în 2011 şi cu 2 grade Fahrenheit până în 2038.

Şi alţi oameni de ştiinţă sunt convinşi că Pământul s-ar putea confrunta cu mai mult decât o racire globala în urmatoarele decenii. Datele ştiintifice arată începutul "unei mici epoci de gheaţă" în aproximativ 10 ani, care ar putea dura tot secolul 21, susţine cercetătorul Victor Manuel Velasco Herrera, de la Institutul de Geofizică din cadrul National Autonomous University din Mexic.

"Modelele folosite de Comisia Interguvernamentală a Naţiunilor Unite pentru schimbări climatice nu sunt corecte deoarece nu iau în calcul factori naturali precum activitatea solară", a mai declarat cercetătorul. Studiul a fost publicat şi de Societatea Astronomică din Australia care a prognozat că activitatea Soarelui se va reduce semnificativ în urmatoarele decenii, mai notează Washington Examiner.

Tags: incalzire  globala  racire  
4074 vizite
Distribuie pe