Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieEvenimentITAstronomieBiologieClimaGadgetEnergiaAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
2010 ar putea fi cel mai călduros an din istorie
Evenimentul Zilei  - Luni, 24 Mai 2010

Specialiştii avertizează că anul īn curs ar putea deveni cel mai călduros an din istorie, după ce temperatura globală din ultimele 12 luni a fost cea mai ridicată din ultimii 130 de ani. Cele mai calde luni au fost decembrie şi ianuarie.

Cercetătorii de la Institutul naţional de meteorologie (Met Office) şi de la NASA au observat că īn perioada ianuarie-aprilie s-au īnregistrat temperaturi record.

Fenomenul ar putea continua şi īn perioada următoare, potrivit unor date care vor fi publicate curānd.

Temperatura medie globală se calculează pe baza informaţiilor strānse de la mii de staţii şi sateliţi.

"A fost o iarnă rece īn Europa, dar, global, perioada ianuarie - martie a fost unul dintre cele mai calde şapte īnceputuri de an. Există 50% şanse ca acest an să fie cel mai cald īnregistrat vreodată", a spus Vicky Pope, directorul pentru schimbare climatică de la Met Office, citat de The Times.

Schimbările climatice nu sunt singurele responsabile pentru acest fenomen. Specialiştii susţin că īncălzirea este determinată şi de o schimbare temporară a curenţilor din Pacific, cunoscută cu numele de "El Nino", care au determinat oceanul să elibereze cantităţi mari de căldură īn atmosferă.

7006 vizite
Distribuie pe