Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Investigația BrainMap - tehnologie și neuroștiință
SM Online  - Miercuri, 8 Noiembrie 2023
Creierul uman este în continuă adaptare şi își modifică structura în funcție de stimulii la care este expus. BrainMap (qEEG) poate fi considerată varianta mai specializată și mai complexă a unei electroencefalograme (EEG), această investigație permite colectarea şi procesarea de date din peste zeci de mii de puncte ale creierului.

BrainMap este analiza în baza căreia se pot identifica zonele cerebrale ce necesită antrenament neurofeedback. Aceasta terapie permite remedierea unor afecțiuni neuropsihice și boli degenerative sau poate îmbunătăți  performanțe intelectuale și cognitive. Rezultatele excelente obținute în prezent se datorează în mare măsură în inovaţiilor din domenii precum neurotehnologia şi neuroștiința.

Ce este neurotehnologia și cum funcționează, de fapt, aceasta?

Neurotehnologia, un sector extrem de complex, cuprinde toate tehnologiile care oferă o mai bună înțelegere a activității creierului și a sistemului nervos. Institutul BrainMap Neuroscience, utilizează o ramură specifică a neurotehnologiei numită Brain Mapping, care crează o interfață între om și calculator, permițând identificarea problemelor şi dezvoltarea de soluții pentru reducerea sau eliminarea disfuncțiilor neuronale, această tehnologie este utilă și pentru îmbunătățirea performanțelor creierului.

Această tehnologie inovatoare este o metodă non-invazivă și nedureroasă de reconfigurare și optimizare a rețelelor neuronale. Cu ajutorul acesteia, se poate evalua și optimiza eficacitatea activităților creierului. Investigaţia BrainMap permite oamenilor să descopere modul în care funcționează organismul şi să îşi explice obiceiurile pe care le au, înţelegând mai bine cine sunt și de ce sunt așa cum sunt. Fiecare interacțiune contribuie la modelarea individuală, iar creierul, format din peste 100 de miliarde de neuroni, joacă un rol central în acest proces.

Prin BrainMap şi neurotehnologie oamenii își antrenează creierul fiind puși în diferite situații folosind exclusiv puterea minții, în proces sunt utilizate diferite simulatoare înaltă performanță. Prin aceste antrenamente neuronale, starea de spirit și percepția emoțională se stabilizează, iar capacitatea de gestionare a stresului este considerabil îmbunătățită. Această formă de antrenament neuronal ajută creierul să corecteze eventualele disfuncții existente și să își optimizeze resursele, sporind capacitatea de prioritizare și concentrare asupra sarcinilor importante.

Neurotehnologia are posibilitatea de a îmbunătăți viețile oamenilor?

Neurotehnologia, ca metodă de dezvoltare a capacităților cognitive și de îmbunătățire a calității vieții, reprezintă o opțiune cu potențial foarte mare. Ceea ce o face atractivă este faptul că este non-invazivă și se bazează pe un proces de învățare accelerată, evitând astfel riscurile asociate altor abordări.

Antrenamentele neuronale cu ajutorul NeuroFeedBackPlus  nu implică stimularea directă a creierului, ceea ce ar putea afecta echilibrul homeostatic al acestuia. În schimb, aceste trei tipuri antrenamente se concentrează pe recompensarea șabloanelor neuronale existente, stimulând astfel crearea de noi rețele neuronale și antrenarea acestora pentru a deveni stabile și a susține funcțiile creierului.

Metodă este personalizată de la o persoană la alta şi se bazează pe conceptul fundamental al neuroplasticității, care presupune că creierul are capacitatea de a se adapta și de a se schimba în timp. Acest proces de adaptare se realizează prin trei tipuri de terapii esențiale NeuroFeedback, Fotobiomodulare și Corelare inima-creier.

Neurotehnologia oferă posibilitatea de a aduce îmbunătățiri semnificative în viețile oamenilor prin dezvoltarea și consolidarea capacităților cognitive și de învățare, cu beneficii clare pentru calitatea vieții.

1931 vizite
Distribuie pe