Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cele mai mari talente din sport
SM Online  - Joi, 30 Noiembrie 2023
În acest articol, vom vorbi despre trei tineri talente din sport, un fotbalist din Bundesliga, marea speranță a fotbalului francez din Ligue 1,și noul star din NBA, care în prezent sunt pe cale să schimbe ierarhia jucătorilor de top.


Aleksandar Pavlovic de la FC Bayern

Thomas Tuchel și-a dorit un Nr. 6 foarte mult în perioada de transferuri, dar nu a primit-o.

De atunci încearcă să creeze un nou Nr. 6, cu talente din propriile rânduri. În acest caz, talentul are chiar un nume: Aleksandar Pavlovic.

După debutul în Bundesliga împotriva lui Darmstadt și prima pasă de gol către Harry Kane în meciul important cu Dortmund, a urmat debutul în primul unsprezece împotriva lui Heidenheim pentru tânărul de 19 ani.

La scorul de 3-2, a fost înlocuit, primind felicitări de la antrenor și colegi de echipă. 88 de atingeri de minge, 91% rată de pase reușite, așa arată dovada impresionantă a muncii sale.

Se pare că nu are nevoie de mult timp pentru adaptare, jucând la cel mai înalt nivel în tricoul lui Bayern. Cu toate acestea, nu este de mirare ca jucătorul este la Bayern de la vârsta de 7 ani, nativul din München poartă tricoul campionilor, trecând prin toate echipele de tineret de pe strada Säbener și de la campusul Bayern.

Din 1 noiembrie, Aleksandar Pavlovic are și un contract profesionist – și se pare că este pregătit să umple golul din mijloculi defensivei.

Dacă Tuchel aduce încă un Nr. 6 în această iarnă, viața de zi cu zi pentru Aleksandar Pavlovic ar putea să însemne rapid din nou banca de rezerve sau chiar jocuri doar în Regionalliga Bayern.

Până atunci, însă, există încă multe alte șanse de a se recomanda în Bundesliga sau Liga Campionilor.

Înainte de asta, merge pentru prima dată la un meci internațional. După nominalizarea pentru echipa națională U20 a Serbiei, ar putea urma un debut internațional împotriva României sau Angliei.

Warren Zaire-Emery de la Paris Saint-Germain

Un tânăr de 17 ani care joacă ca regizor de mijloc la un club mondial. Warren Zaire-Emery, mijlocaș central la Paris Saint Germain, este exact asta.

Și-a făcut debutul în Ligue 1 în prima zi a sezonului trecut, la vârsta de doar 16 ani.

Acum, francezul este cu un an mai mare și, chiar înainte de a deveni major, este deja de neînlocuit din primul unsprezece al PSG. Tânărul francez este deja cotat la 50 de milioane de euro de către portalul german Transfermarkt.

Împotriva lui Brest și Montpellier, a strălucit recent și cu primele sale două goluri ale sezonului pentru clubul său.

Recompensa pentru aceasta vine de la Didier Deschamps. El convoacă pentru prima dată tânărul de 17 ani în echipa națională franceză și ar putea astfel să creeze un moment istoric.

Dacă va juca în calificările pentru Campionatul European împotriva Gibraltarului sau Greciei, Zaire-Emery ar deveni cel mai tânăr jucător național din istoria de după război a selecționatei franceze.

Recordul actual este deținut de Eduardo Camavinga, care la debutul său în 2020 era cu o lună mai mare. Dar, deoarece Franța este deja calificată ca lider de grupă, șansele de a juca nu sunt deloc rele.

În urmă cu câteva săptămâni, Zaire-Emery a primit deja o laudă de la Thierry Henry, care a spus că nu a mai văzut niciodată un jucător atât de tânăr și atât de matur.

Doar în Liga Campionilor, talentul francez așteaptă încă să marcheze primul său gol. Dar, probabil, aceasta este doar o chestiune de timp.

Victor Wembanyama de la San Antonio Spurs

Jucătorul francez ajunge în sfârșit în NBA și pare pregătit să îndeplinească așteptările mari, care sunt chiar mai mari decât el însuși. Și el măsoară totuși 2,24 metri.

Victor Wembanyama este noua față a NBA. Un gigant cu tehnica fină a unui playmaker, ar trebui să ducă Spurs înapoi la vechea forță.

Debutul este încă un pic dificil. Probleme cu faulturile și 15 puncte la final, la înfrângerea cu Mavericks. Luka Doncic îi arată încă debutantului în seara aceea cum se joacă baschet în NBA.

A doua apariție a fost deja mult mai bună. Cu jocuri spectaculoase, un double-double și victoria asupra celor de la Rockets.

Nu, tânărul de 19 ani nu are nevoie de mult timp pentru a se lansa. Cu toate acestea, având în vedere așteptările și premisele sale, el nici nu primește acest timp.

Chiar în pregătire, veteranul NBA de două ori mai în vârstă, Chris Paul, așteaptă pentru un schimb de tricou cu tânărul francez și arată, chiar și pe vârfurile picioarelor (la 1,83 metri), ca un băiat mic pe lângă el.

Francezul a fost, desigur, alesul numărul unu în Draft-ul NBA din acest an, deși anterior nu a jucat niciun meci în SUA. Mai degrabă, el a făcut ravagii în liga franceză în ultimii doi ani. Sezonul trecut cu cel mai mare mediu în ceea ce privește punctele, recuperările și blocările. Dacă căutăm ponturi baschet, printre ele îl găsim și pe cele care se referă la performanța jucătorului francez de 2,24 metri.

La San Antonio, el este acum așteptat să urmeze pașii compatriotului său Tony Parker. Acesta a câștigat cu Spurs nu mai puțin de patru titluri NBA și a marcat o epocă timp de 17 ani în Texas.

1406 vizite
Distribuie pe