Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ce este nicotina, unde se găsește și ce efecte are la consum?
SM Online  - Luni, 19 Februarie 2024

De-a lungul vieții, ca și oameni, ne dorim sau chiar și fără să vrem, ajungem să încercam o grămadă de lucruri diferite și fiecare dintre noi să avem poate un viciu. Iar în cazul multor persoane, un astfel de viciu este fumatul, existent în ziua de azi în atât de multe variații, de la țigările clasice, la pachet, din foi sau trabucuri până la cele electronice, narghilele sau alternativ, produce ce conțin substanțele din componenta acestor produce ce ne dau acea placere și dependența când le consumăm.

Printre cele mai cunoscute substanțe dar și cea care se găsește în concentrația cea mai mare într-o țigară sau într-un produs pe baza de tutun mai bine spus, se numără nicotina. Aceasta este la baza o substanță organica ce poate fi găsită în anumite plante, cele mai comune fiind tutunul, roșiile sau cartofi și cel mai cunoscuta este fără îndoială pentru efectele sale, denumite în termeni tehnici “psihotrope” dar și cea care ne creează dependenta de fumat.

O mulțime de informații despre nicotină putem afla de pe blog-ul celor de la Trabuc Store, un magazin online specializat în comercializarea de produse pe baza de tutun, în cadrul căruia găsim una dintre cele mai mari varietăți de articole de acest fel precum și accesorii utile în consumul de tutun.

Așa cum a fost și este cazul multor persoane, începem să fumam dintr-o simpla curiozitate, să încercăm și noi măcar o dată să vedem cum este și cum se simte. Exista persoane care până să înceapă să fumeze sau să consume produse pe baza de tutun să nu suporte mirosul fumului de țigară, normala sau electronica însa o data ce au început personal consumul, să se adapteze la asta și să nu mai simtă diferența. Cel mai mare dezavantaj este însă acela că nicotina oferă rapid dependenta și chiar dacă ne dorim să renunțăm la fumat, nu este atât de ușor, efectele negative fiind atât fizice cât și psihice, de la sevraj și dorința foarte mare de a fuma până la stări de nervozitate sau probleme cu somnul.

Există numeroase contraindicații referitoare la consumul de produse din tutun și astfel, consumul de nicotina, în special datorită bolilor la care sunt predispuși consumatorii, de la boli ale pielii, respirație urata și degradarea dinților până la cancer, probleme de natura pulmonară și multe altele. Acestea însă apar doar în cazul în care fumam foarte des, avem un stil de viață sedentar sau suferim de diverse probleme de natura ereditară. Dacă însă consumăm nicotină în mod ceva mai moderat, efectele sale negative poate că nici nu vor fi resimțite.

Ca anterior menționat, renunțarea la fumat sau la consumul de produse ce conțin nicotina este o adevărată provocare, necesitând o voință de fier dar și capacitatea de a face asta fără a avea probleme de sănătate. În acest sens, comparativ cu alte tratamente, nicotina poate fi cea care ne vă și ajuta, în cadrul plasturilor sau a altor produse ce o conțin și pe care le putem purta sau consuma până când nevoie de ea vă dispărea complet.

Revenind și la bolile asociate cu consumul de nicotina, cel mai grav aport îl aduc țigările fumate, unde și celelalte elemente prezente în acestea contribuie la agravarea stării de sănătate, în special atunci când sunt arse. De aceea se considera că variante alternative precum guma cu nicotina sau țigările electronice ce nu necesita aprindere sunt ceva mai sănătoase. Pot fi în schimb mai scumpe sau mai dificil de obținut. Partea buna este însă aceea că le putem utiliza și în spatii închise sau acolo unde nu am avea voie să fumam țigări normale.

O întrebare la care mulți dintre cei ce doresc să renunțe la fumat caută un răspuns este cât timp vă dura până când toate efectele negative ale acestor substanțe vor dispărea sau vor începe să dispară. Ei bine, acest lucru diferă de la un fumător la altul în funcție de condiția să fizica în acel moment dar și de cât de puternice sunt produsele pe care le consuma cât și de cât timp fumează în mod constant. Tot de pe blogul celor de la Trabuc Store aflam că încă din primele câteva zile putem sesiza ceva îmbunătățiri în materie de miros, gust și o respirație mai buna. Nu vor lipsi însă episoade de sevraj și de nevoia puternica de a fuma din nou, căreia trebuie să încercam să îi facem fata. Vă dura însă câteva luni până când să vedem semne evidente că renunțarea la fumat ne îmbunătățește sănătatea fizica precum și pe cea mentala.

Pot exista și cazuri mai fericite, să spunem așa, când renunțarea la fumat se poate face ușor, fară efecte adverse și fără a resimți nevoia de fumat chiar și atunci când un fost fumător se afla în apropierea altor persoane care fumează.

De-a lungul istoriei, consumul de tutun a fost asociat cu diverse aspecte, de la efectul de calmare pe care îl oferă până la impactul social pe care îl aduce, existând diverse perioade în care produsele de tutun nu erau disponibile oricui sau cele de valoare mare făceau referire și la statul social al unei persoane. În ziua de azi însă, țigările alături de alte produse cu nicotina sunt mult mai accesibile și întâlnite în aproape orice magazin. Efectul lor calmant rămâne însă același astfel încât, există unele persoane care preferă să fumeze o țigară sau să consume de exemplu o gumă cu nicotină sau tutun de prizat atunci când doresc să se simță mai relaxați.

2289 vizite
Distribuie pe