Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Influențează abilitățile jucătorului câștigurile iGaming?
SM Online  - Miercuri, 19 Iunie 2024

Descoperă dacă abilitățile jucătorului pot influența câștigurile pe care le poate obține acesta la ruletă, poker, blackjack, păcănele și alte jocuri de noroc.

De la noroc și șanse la abilități și control asupra jocului - reușesc jucătorii să stăpânească hazardul la jocurile iGaming?

Jocurile de noroc se bazează pe entropia care există în mod natural în ceea ce ne înconjoară. Acest lucru înseamnă că nici un rezultat nu este cunoscut dinainte și că la o aruncare de zaruri, la extragerea numerelor la loto ori bingo sau la jocurile de masă pe care le joci online pe platforme precum https://ggbet-ro.com/, nimeni nu știe care sunt rezultatele ce vor fi obținute.

Cu toate acestea, 13.5% dintre jucătorii care joacă online sau în locațiile terestre reusec să obțină în mod constant câștiguri de la jocurile de noroc. Cum este posibil acest lucru? Nu toate jocurile iGaming se bazează exclusiv pe hazard, ci și pe abilitățile jucătorului. Iar în cazul anumitor jocuri de cărți sau la pariurile pe sporturi, aptitudinile jucătorilor contează mai mult decât norocul.

Cum poate un jucător să influențeze rezultatele la jocurile de noroc?

Pentru a obține câștiguri la jocurile bazate pe hazard, jucătorul trebuie să facă disticția între cele de noroc și cele care implică abilități. În categoria jocurilor bazate pe aptitudini intră acelea care permit folosirea gândirii analitice și strategice a jucătorului, a cunoștințelor acestuia și chiar și capacitatea de a-și induce în eroare adversarii (așa cum este cazul cacealmalei la poker).

La polul opus se află jocurile care se bazează exclusiv sau aproape în exclusivitate pe hazard. În cazul acestora, jucătorul nu poate să influențeze decât într-o foarte mică măsură șansele de câștig. De exemplu, la jocurile de lozuri răzuibile și la cele care implică extragerea de numere (loto și bingo) procentajul de prezență al hazardului este de 100%. Singura modalitate prin care pot fi influențate șansele este ca jucătorul să achiziționeze sau să plaseze un număr cât mai mare de bilete.

În cazul sloturilor, situația se prezintă în aceeași termeni, hazardul fiind simulat de către GNA (Generatorul de Numere Aleatorii), algoritmul care stă la baza oricărui joc de pacanele. Frecvența câștigurilor și valoarea acestora este prestabilită de către producători și ajustată de către operatorii de cazino, dar jucătorul poate afla date în acest sens, consultând volatilitatea jocului.

De asemenea, RTP-ul jocului este un indicator util pentru a afla care sunt șansele de câștig, chiar dacă este un element orientativ și teoretic. Consultând aceste informații, volatilitate și RTP, jucătorul își creează un mic avantaj de maxim 5% în favoarea să. Însă, chiar și așa, 95% este un procentaj greu de contracarat pentru orice jucător.

Care sunt jocurile iGaming la care jucătorul poate să aibă un cuvânt de spus în privința rezultatelor?

Însă, există jocuri care sunt considerate de abilități, mai mult decât de noroc. În această categorie se regăsesc pokerul și pariurile sportive. La poker, jucătorul poate întoarce rezultatul într-o proporție de 70%, hazardul contând doar 30%. Un jucător avansat poate să influențeze rezultatele de la masa de joc pe termen lung, doar bazându-se pe aptitudinile sale.

Chiar și atunci când cărțile din mână nu îi permit să spere la un rezultat favorabil, acesta poate să folosească cacealmaua și să întoarcă mâna în favoarea sa. În ceea ce privește pariurile pe sporturi și e-sports, jucătorul poate influența șansele într-o proporție de 60%, bazându-se pe statistici. Mai mult decât atât, în cazul pariurilor live, acesta își poate corecta în timp real alegerile și chiar poate să folosească anumite funcții oferite de operator, precum Cash Out, pentru a-și securiza biletele.

Ruleta și jocurile de cărți sunt jocuri bazate pe noroc sau pe abilitățile jucătorului?

Jocul de ruletă se bazează într-un procent de 80% pe hazard, abilitățile jucătorilor contând doar într-o proporție de 20%. De exemplu, jucătorul poate alege acele pariuri care îi oferă un nivel mai mare de producere a rezultatelor, precum pariurile exterioare. De exemplu, probabilitatea ca bila să ajungă într-un buzunar cu un număr par/impar, roșu/negru sau mic/mare este de 48.6% față de 2.70% cât este probabilitatea ca aceasta să ajungă într-un buzunar cu un singur număr ales de jucător.

În ceea ce privește blackjack-ul, chiar dacă se bazează pe noroc într-o proporție de 70%, jucătorul are șanse de 30% să influențeze rezultatul. Acesta poate să opteze pentru variantele jocului la care dealerul stă sau cere carte dacă valoarea mâinii este 17 (Spanish 21) ori să utilizeze strategia de bază pentru a se reduce avantajul cazinoului. La baccarat online, lucrurile sunt mai simple: jucătorul trebuie să aleagă între trei opțiuni.

Însă, cea de-a treia opțiune, egalitatea, este dezvantajoasă, așa că, își crește șansele de câștig optând pentru una dintre cele două opțiuni rămase: mâna câștigată de jucător sau dealer. Atât timp cât jocul ales îi permite jucătorului să analizeze situația, să calculeze riscurile și să își folosească cunoștințele pentru a obține un rezultat favorabil înseamnă că jocul este unul bazat pe abilități.

Și, în astfel de jocuri iGaming, înseamnă că există mereu o oportunitate de a obține un rezultat favorabil pentru că jucătorul are posibilitatea de a-și folosi știința de a juca și nu are nevoie atât de mult de noroc.

 
1410 vizite
Distribuie pe