Locale Altele
Joi, 21 Octombrie 2021
Joi, 21 Oct 2021
De săptămâna viitoare se trimit amenzile pentru şoferii prinşi de radarele fixe
Leontina Volosciuc, Florin Răchitan  - Vineri, 30 Ianuarie 2009

În cursul anului trecut au fost instalate radare fixe în cinci localităţi din judeţul Satu Mare: la Ciuperceni, Doba, Păulean, Supuru de Sus şi Supuru de Jos.

Până acum nici un şofer care a depăşit viteza legală în aceste localităţi nu a primit vreo amendă în cutia poştală de acasă, deoarece lipseau nişte avize metrologice pentru aparatele respective.

În tot acest timp, însă, radarele fixe au înregistrat toate maşinile „rapide”, numai în ultimele două luni fiind „prinşi” peste 50.000 de şoferi vitezomani.


Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Roxana Cristea, a declarat că nu mai există nici un obstacol birocratic şi începând de săptămâna viitoare se vor trimite prin poştă toate amenzile pentru şoferii prinşi de radarele fixe încă de când au fost instalate acestea.

În funcţie de viteza cu care s-au deplasat, şoferii vor fi amendaţi cu sume cuprinse între 120 şi 360 de lei, la care se adaugă între 2 şi 6 puncte de penalizare, dar cei care se deplasau în localitate cu peste 100 km/h vor rămâne şi fără permis timp de trei luni.

Tags: radar fix  amenda  viteza  
2934 vizite
Distribuie pe