Locale Altele
Vineri, 3 Februarie 2023
Vin, 3 Feb 2023
Șapte muncitori de import din Vietnam s-au gândit să plece mai departe în Schengen. N-au ajuns până la graniță
Poliția de Frontieră Satu Mare  - Sambata, 21 Ianuarie 2023

În data de 21 ianuarie, în jurul orei 01.50, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Carei au observat pe directia bornei K110, la aproximativ 1.000 metri față de linia de frontieră, un grup de șapte persoane de origine afroasiatică, care se deplasa dinspre localitatea Carei spre frontiera româno - ungară.

Polițiștii au acționat în vederea reținerii persoanelor, reușindu-se reținerea a patru dintre acestea. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul S.P.F.Carei pentru stabilirea identității, constatându-se că sunt cetățeni vietnamezi.

S-a continuat cercetarea terenului în vederea găsirii celorlalte persoane, informându-se totodată și partea maghiară pentru a supraveghea zona.

La scurt timp, cu sprijinul polițiștilor de frontieră din cadrul S.P.F.Berveni au fost depistați ceilalți trei cetățeni de origine afroasiatică. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul S.P.F.Carei pentru continuarea cercetărilor, unde s-a constatat faptul că aceștia sunt de asemenea cetățeni Vietnam.

Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că cei șapte vietnamezi dețin avize de muncă emise de autoritățile din România.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Întrucât persoanele au solicitat azil, au fost predate lucrătorilor din cadrul Centrului Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanți de Azil Șomcuta Mare.

435 vizite
Distribuie pe