Locale Altele
Sambata, 26 Octombrie 2024
Sam, 26 Oct 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoEvenimentAutoMotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Toyota România recheamă 12.500 de automobile
Evenimentul Zilei  - Miercuri, 10 Februarie 2010

Valul de rechemări la service iniţiat de Toyota la nivel mondial a atins astăzi România.
 
Importatorul Toyota România a anunţat, în această după-amiază, că va rechema la service, pentru verificări la pedala de acceleraţie, 12.500 de automobile pe care le-a vândut în România.

Posesorii acestor automobile vor primi scrisori de informare de la dealerii Toyota de la care şi-au achizionat maşina, prin care vor fi invitaţi pentru programări în service.

Verificarea durează 30 de minute şi este gratuită

Toyota, care, prin vocea directorului general Toyota România, George Kyriazis, şi-a cerut scuze ”pentru disconfortul creat clienţilor”, va suporta costurile întregii operaţiuni.Verificarea unei maşini va dura circa jumătate de oră.

La modelele vizate de campania de rechemare la service există riscul ca pedala de acceleraţie să ramână blocată mecanic într-o poziţie parţial apăsată sau să revină cu întârziere la poziţia normală.

Acest comportament este cauzat de probabilitatea apariţiei uzurii la mecanismul pedalei de acceleraţie. Uzura progresivă, în combinaţie cu anumite condiţii de funcţionare şi de mediu, pot genera o frecare mai mare la nivelul mecanismului, astfel încât, cu intermitenţă, pedala de acceleraţie să poată fi apăsată mai greu, să revină mai încet la poziţia normală sau, în cel mai rău caz, să ramână parţial apăsată.

Soluţia Toyota: o ”pană” de oţel

Procedura de remediere dezvoltată de inginerii Toyota include instalarea unei placuţe de oţel în ansamblul care acţionează pedala de acceleraţie, inserţie menită să creeze un spaţiu ce reduce frecarea din interiorul mecanismului.

11831 vizite
Distribuie pe