Locale Altele
Duminica, 28 Aprilie 2024
Dum, 28 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ambasadorul Austriei a sărbătorit Ziua Europei la Satu Mare
Florin Răchitan  - Joi, 9 Mai 2013

Prezent pentru a doua oară într-un timp scurt la Satu Mare, ambasadorul Austriei la Bucureşti, Michael Schwarzinger, a participat la manifestările dedicate sărbătoririi Zilei Europei şi la două workshop-uri având ca temă absorbţia fondurilor europene şi politice regionale promovate de Uniunea Europeană.

 

Ambele workshop-uri au beneficiat de prezenţa unor invitaţi de onoare specialişti în probleme europene şi a unor personalităţi locale, dar şi de elevi, studenţi, mici întreprinzători şi cetăţeni interesaţi de aceste subiecte.

 

Primul eveniment a fost găzduit de Casa Şvabilor de pe B-dul Vasile Lucaciu, în organizarea Institutului Regiunilor din Europa (IRE) şi a Forumului Democrat German din Satu Mare, la întrebările numeroşilor întreprinzători sătmăreni şi ale primarilor din judeţ răspunzând atât ambasadorul Austriei, cât şi comisarul adjunct pentru comerț al Camerei de Comerț a Austriei la București, Arnulf  Gressel, preşedintele IRE, Franz Schausberger, europarlamentarul Ioan Mircea Paşcu şi primarul Dorel Coica.
 

 

Participanţii au abordat în principal subiecte legate de modul de accesare accesare a fondurilor financiare europene și implementarea cu succes a  proiectelor UE, ajunându-se la concluzia că, deşi deocamdată rata de absorbţie a acestor fonduri este foarte scăzută în România, tocmai de aceea este nevoie de asemenea acţiuni de informare, pentru a se debloca această situaţie.

 

Primarul Dorel Coica a apreciat această nouă vizită a ambasadorului Austriei la Satu Mare, dar şi a celorlalţi invitaţi de rang înalt, ca fiind un semn al atenţiei speciale de care se bucură municipiul şi judeţul nostru în ochii oficialilor europeni, ceea ce constituie premise pozitive pentru dezvoltarea cooperării economice şi administrative în viitor.

           

În cursul după-amiezii, toţi invitaţii au participat la un eveniment mai relaxant, dar de importanţă la fel de mare, intitulat Café d "Europe Regionale, în sala pictată de la Hotelul Poesis.
 

           

Scopul principal al acestui workshop a fost acela de a discuta problemele europene, împreună cu studenții și cetățenii interesați, într-o atmosferă  relaxantă de  cafenea.



1809 vizite
Distribuie pe