Locale Altele
Duminica, 5 Mai 2024
Dum, 5 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Se desfiinţează staţia de microbuse de sub Podul Decebal
Florin Răchitan  - Joi, 30 Iulie 2015

Navetiştii obişnuiţi să urce sau să coboare sub Podul Decebal din microbusele ce-i aduceau până acum din localităţile judeţului, vor trebui să ţină cont că, de la 1 septembrie, acestea nu vor mai putea să oprească în locul respectiv.

Consilierii locali sătmăreni au votat în şedinţa de joi, practic, interzicerea accesului microbuselor sau autobuselor care circulă pe traseele judeţene sau internaţionale în zona centrală a municipiului Satu Mare, delimitată de bulevardele Vasile Lucaciu, Mihai Viteazu, Iuliu Maniu şi Calea Traian.

Motivele invocate în raportul de specialitate ce a stat la baza acestei Hotărâri a Consiliului Local se referă la supraaglomerarea traficului rutier prin intrarea în fiecare zi a nu mai puţin de 500 de microbuse în zona centrală a oraşului, care circulă pe trasee alese după bunul plac al şoferilor, respectiv folosirea staţiilor rezervate, în principiu, autobuselor Transurban, dar şi ocuparea unor spaţii de pe domeniul public, care au devenit cu timpul un fel de autogări neautorizate.

Pentru a reglementa situaţia, autorităţile locale vor obliga firmele de transport să staţioneze numai în cele patru autogări amenajate şi autorizate conform legislaţiei în vigoare. Acestea nu sunt chiar în zona centrală a oraşului, dar sunt singurele care oferă condiţii minime de siguranţă şi confort pentru persoanele transportate.

În baza deciziei consilierilor locali, începând cu 1 septembrie de desfiinţează staţia de sub Podul Decebal, fiind interzisă oprirea microbuselor acolo, dar se păstrează mai multe staţii intermediare din zonă, cum ar cele de sub Podul Golescu sau de pe strada Corvinilor. 

2141 vizite
Distribuie pe