Locale Altele
Vineri, 26 Iulie 2024
Vin, 26 Iul 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sătmăreanul Sergiu Suciu a jucat pentru Torino contra Romei
Cristian Tudor  - Duminica, 31 Mai 2009

Mijlocaşul sătmărean Sergiu Suciu a debutat duminică seara în Serie A, după ce a intrat în ultimul minut al partidei pierdute de echipa sa, Torino, contra Romei, pe Stadio Olimpico.

           

El a intrat pe teren la scorul de 3-2 pentru Roma, în locul mijlocaşul Tomaso Vaillati. Din păcate pentru Suciu, bucuria debutului a fost umbrită de faptul că echipa sa, Torino, a retrogradat în Serie B.

           

Suciu a fost descoperit la Satu Mare de antrenorii Dacian Nastai și Paul Mihai, iar la 13 ani a plecat împreună cu părinții în Italia. La Torino a fost văzut de scouterii echipei, iar în ultimele trei sezoane a jucat titular pentru echipa TORO, în campionatul Primavera.

           

Sergiu Suciu este considerat acum unul dintre cei mai buni absolvenţi ai Centrului de Copii al lui Torino, fiind apreciat de toţi cei trei antrenori care au fost la echipa piemonteză în acest sezon.

 

Suciu este al doilea fotbalist român de 18 ani care debutează în Italia în acest campionat, după ce Stoian a debutat pentru AS Roma, tot într-un meci pe Olimpico.


„Poate e mai bine pentru Sergiu că Torino a retrogradat acum. Va avea mai multe șanse să evolueze titular pentru Torino în Serie B și va crește în valoare. Oricum, sunt bucuros și sunt mândru că avem un copil al nostru în Serie A” - spune antrenorul Dacian Nastai, care l-a avut elev pe Suciu și la Naționala de juniori U19 a României.

Tags: sergiu suciu  debut  serie a  torino  
6460 vizite
Distribuie pe