Locale Altele
Miercuri, 8 Iulie 2020
Mie, 8 Iul 2020
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Bute şi-a spulberat adversarul, făcāndu-l KO pe Andrade
Gāndul  - Duminica, 29 Noiembrie 2009

La 5.45 AM (ora Bucureştiului), īn faţa a 16.000 de spectatori, tocmai īn Quebec, Lucian Bute şi-a apărat pentru a patra oară titlul mondial la supermijlocie, īn versiunea IBF.

După ce şi-a trimis adeversarul de două ori la podea, mai īntāi printr-un croşeu de stānga, apoi printr-un uppercut, īn repriza a patra l-a făcut KO.

După această ultimă victorie īn faţa mexicanului Librado Andrade, "Mister KO", cum e supranumit Bute, are şanse mari să devină numărul unu mondial la categoria sa, urmānd să fie programată o luptă pentru unificarea centurilor.

Imediat după meci Lucian Bute a declarat pentru postul naţional de televiziune: "Le mulţumesc tuturor celor care s-au trezit īn această dimineaţă special pentru mine. Sunt momente deosebite şi mă bucur că le pot īmpărtăşi cu romānii mei. A fost un meci extrem de greu, numai eu ştiu cāt de bine m-am pregătit pentru această partidă.

Am demonstrat că ceea ce s-a īntāmplat īn 2008 a fost doar un accident. Era o oportunitate foarte mare şi nu doream să o pierd. Sper ca pe viitor să boxez numai pe HBO şi să am numai meciuri mari. Lenox mi-a spus ca sunt un boxer bun, că am făcut mare şi că nu mă poate īnvinge nimeni. Sunt foarte fericit că meciul s-a văzut şi īn Romānia. Abia aştept să vin acasă".

Şi-a luat revanşa īn stil mare

Meciul s-a jucat cu casa īnchisă, biletele pentru cele 16.000 de locuri la Colisee Pepsi din Quebec, vānzāndu-se īntr-o singură zi, īn ciuda preţului deloc modest, cele mai ieftine costānd 65 dolari canadieni, iar cele mai scumpe 354. Pentru Lucian a fost un meci al onoarei, īn care a vrut să-şi ia musai revanşa după ce īn 2008, a cāştigat la puncte īn faţa lui Andrade, īntr-un meci tārşāit cu mexicanul, fiind pentru prima dată īn carieră cānd a fost trimis la podea: "Mi-am respectat planul, m-am antrenat din greu cu parteneri foarte buni. Am rămas calm şi-am obţinut tot ce-am vrut. Mă simt exact ca Lennox Lewis cānd şi-a luat revanşa cu Rahman. Acesta este adevăratul Bute. Vă mulţumesc tuturor, mai ales celor din Florida alaturi de care m-am antrenat".

Ca să fie sigur de victorie, gălăţeanul s-a supus unei discipline severe pānă īn ultima clipă, stānd aproape tot timpul īnchis īn camera de hotel, după cum a declarat unul dintre apropiaţii acestuia pentru ProSport: ""Se simte bine, dar nu l-am văzut niciodată atāt de concentrat. De aceea nici nu iese din cameră. Se gāndeşte numai şi numai la meci. Cred că deja a dus de cāteva ori meciul la capăt, repriză cu repriză, pumn cu pumn. Iar la final īntotdeauna sunt convins că māna ridicată de arbitru este a lui". Ca element inedit, Lucian şi-a schimbat pentru prima dată marca mănuşile "Reyes", cele care l-au ajutat să-l facă KO pe columbianul Alejandro Berrio, īn 2007, cānd a cucerit titlul IBF, īnlocuindu-le cu un echipament "Everlast", care iată că i-a purtat noroc.

Tags: bute  victorie  andrade  
3554 vizite
Distribuie pe