Locale Altele
Vineri, 26 Iulie 2024
Vin, 26 Iul 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Săptămâna Mobilității Europene va fi marcată la Satu Mare
Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare  - Miercuri, 18 Septembrie 2013

În vederea marcării evenimentului ecologic “16 -22 septembrie - Săptămâna Mobilităţii Europene” care în acest an are ca obiectiv încurajarea mișcării în aer liber cu mijloace de transport nepoluante, Agenţia pentru Protecţia Mediului Satu Mare în parteneriat cu Consiliul Județean Satu Mare, Primăria Vetiș, Școala de Artă, Asociația ” 4Wild Moments” și  PrimaGym  vor organiza pe parcursul zilei duminică, 22 septembrie, ample acţiuni prin care să promoveze mișcarea în aer liber cu diverse mijloace de transport nepoluante: biciclete, role, caiace, mijloace de transport în comun.

Programul zilei de 22 septembrie este diversificat și se adresează tuturor grupelor de vâstă:

Ora 10.00 – 13.00 - Manifestări rodeo freestyl - acrobații cu caiacele și plimbări cu caiacele pe râul Someș din municipiul Satu Mare. Locație mal drept Somes, lângă pod Decebal în dreptul stației hidrometrice . Organizatori: 4Wild Moments reprezentat de d-nul Ionuț Stancovici

10.30 - 15.00 - Mars ciclist pe traseul Satu Mare - Oar pe malul stâng a râului Someș, pe pista de bicicliști construită în cadrul proiectului „Pe apă şi pe două roţi pe râul Someş – HUROVELO”, finanţat de către Uniunea Europeană prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România 2007-2013.

Pornirea grupului format din organizatori se va de pe platoul de pe dig, lângă  Consiliul Județean Satu Mare participă angajați ai APM Satu Mare, Consiliului Județean Satu Mare, alături de toți cei care vor să se alăture grupului . La intrarea în localitatea OAR, fiecare participant va fi înregistrat  la linia de sosire și va participa la tombola a cărei extragere va fi la ora 17.00.

14.30 - 17.00 - Închiderea circulației în centrul vechi al municipiului, în jurul parcului.

15.00 - 16.00 - Concursuri tetratlon alergat, role, trotinete, biciclete în jurul parcului din centrul vechi al municipiului. Sunt așteptați să participe elevii de la instituțiile de învățământ sătmărean.

16.00 - 17.00 - Desene pe asfalt în contextul evenimentului, in fața Catedralei Romano-Catolice. Sunt așteptați să participe preșcolarii și școlarii de la instituțiile de învățământ sătmărean

16.00 - 17.00 - Mișcare în aer liber pe platoul din fața Magazinului Someșul din municipiul Satu Mare,  sub îndrumarea instructorilor de la PrimaGym

17.00 – 17.30 - Premierea participanților la evenimentul ”Săptămâna Mobilității Europene 2013”:

Premierea căștigătorilor la concursul de tetratlon

Premierea concursului de desene pe asfalt

Extragerea a trei bilete de tombolă a căror beneficiari vor primi un bilet gratuit Aquastar Satu Mare

17.30 - 18.30 - Miniconcert realizat de artiștii de la Școala de Artă

Pentru a demonstra că locuitorii județului Satu Mare dau dovada de un spirit civic dezvoltat, precum și că sunt mari iubitori ai mediului, organizatorii invită comunitatea sătmăreană să li se alăture la manifestările care se vor organiza, demonstrând împreună că viitorul planetei se află în mâinile noastre.

1550 vizite
Distribuie pe