Locale Altele
Joi, 18 Aprilie 2024
Joi, 18 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Aurul și argintul antic al României va fi expus la Satu Mare
Muzeul Județen Satu Mare  - Marti, 16 Septembrie 2014

Organizată la iniţiativa Muzeului Naţional de Istorie a României din Bucureşti, cu sprijinul direct al Guvernului României, expoziţia Aurul şi argintul antic al României reuneşte peste 1000 de piese arheologice din metale preţioase, toate clasate în categoria Tezaur Naţional.

Acoperind o perioadă ce începe odată cu apariţia pieselor de aur pe teritoriul ţării şi se încheie în Antichitatea Târzie, din mileniul al V-lea a.Chr. până în secolul al VII-lea p.Chr., o parte importantă din artefactele prezentate provin din patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a României, şi peste 800 de obiecte au fost selectate din patrimoniul a 31 de muzee de arheologie şi de istorie din ţară.

La Satu Mare expoziţia a fost organizată de către Muzeul Judeţean Satu Mare şi Consiliului Judeţean Satu Mare, cu sprjinul Primăriei Municipiului Satu Mare şi altor instituţii judeţene şi municipale.

Vernisajul expoziţiei va avea loc miercuri, 17 septembrie (cu participare pe bază de invitaţie), aceasta putând fi vizitată la Muzeul de Artă (P-ţa Libertăţii, nr. 21) în intervalul 18 septembrie – 2 noiembrie (zilnic între orele 10 – 18, cu excepţia zilelor de luni). Preţul unui bilet este de 10 lei, iar al aceluia cu reducere este de 5 lei.

Expoziţia reprezintă o ocazie unică pentru publicul sătmărean de a admira cele mai valoroase tezaure ale României, ce reconstituie istoria artei şi însăşi istoria ţării, din perspectiva capodoperelor făurite din metal nobil.

Expoziţia va fi vernisată de dr. Ernest Oberländer Târnoveanu, director general al Muzeului Naţional al României şi va fi încununată de un moment artistic realizat de soprana Nicoleta Colcear de la Opera Naţională Română  din Timişoara şi de pinistul Ladislau Roth din Israel.

1028 vizite
Distribuie pe