Locale Altele
Sambata, 27 Aprilie 2024
Sam, 27 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
„Semne de primăvară” la Muzeul de Artă Satu Mare
Veronica Hodas  - Sambata, 28 Februarie 2015

Vine, vine primăvara, iar primele semne ale acestui anotimp au început să apară la Muzeul de Artă Satu Mare unde, sâmbătă, a avut loc un atelier de creație și un târg de mărțișoare și felicitări organizat de Consiliul Județean Satu Mare, Muzeul Județean Satu Mare, ATC Creativ&Unic și Asociația Borókagyökér.



Conform șefei secției etnografie-artă a Muzeului Județean Satu Mare, Mara Lobonț-Pușcaș, evenimentul intitulat „Semne de primăvară” este organizat încă din anul 2002, iar anul acesta a prins cu totul altă formă.  



„Trebuie să avem grijă de aceste tradiții și sărbători pentru că riscăm să le pierdem și atunci am hotărât să facem acest atelier și târgușor, sub altă formă, pentru a atrage atenția asupra sărbătorilor de primăvară, Dragobete, Mărțișor, Zilele Babelor și asupra faptului că și cu mânuțele noastre putem confecționa mărțișoare pe care să le dăruim cu drag și care să îndeplinească rolul primordial acela de a proteja persoana care îl poartă și de ce nu și persoana care îl realizează”.



În cadrul atelierului au participat copii însoțiți de părinți care au confecționat, cu mult drag și răbdare, mărțișoare din mărgele, din hărtie și din piele colorată. În timpul atelierului a avut loc și o prezentare a sărbătorilor de primăvară, a mărțișorului, Dragobetelui și poveste Babei Dochia.




Decorul sălilor de creație a fost asigurat de Ciprian Jula, fotograf membru al Asociației Artiștilor Fotografi "Prisma", care a expus fotografii tematice. 



În același timp, în fața Muzeului de Artă s-a desfășurat un târg de mărțișoare.

1057 vizite
Distribuie pe