Locale Altele
Vineri, 26 Aprilie 2024
Vin, 26 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Concurs internaţional de vioară „Ştefan Ruha”
Filarmonica Satu Mare  - Joi, 6 Octombrie 2011

Filarmonica "Dinu Lipatti" organizeaza la sfarsitul acestei saptamani editia a III-a a Concursului International de Vioara "Stefan Ruha", la care si-au anuntat participarea 15 violonisti din tara si strainatate (inclusiv din Coreea de Sud).

 

Competitia incepe in Sala Filarmonicii vineri, 7 octombrie, la ora 10, iar Gala Laureatilor are loc duminica, 9 octombrie, la ora 11.

 

Prestatia tinerilor violonisti va fi evaluata de un juriu de specialitate format din personalitati de seama ale lumii muzicale.

 

Componenta juriului:

 

- conf. univ. dr. Rudolf Fatyol, violonist concertist, distins cu Ordinul "Meritul Cultural" in rang de Cavaler - presedintele juriului;

- prof. univ. dr. Grigore Constantinescu, presedintele Uniunii Criticilor, Redactorilor si Realizatorilor Muzicali din Romania;

- prof. univ. Daniel Podlovschi, violonist concertist, laureat al concursului "George Enescu" in 1958;

- prof. Mihaela Tomescu, presedintele Fundatiei "Remember Enescu";

- prof. univ. Dusen Kaseinov (Kazahstan);

- prof. univ. dr. Sarosi Gyorgy (Academia de Muzica din Debrecen).

 

Castigatorul premiului I va fi recompensat cu 2.500 de lei si toti premiantii vor aparea in viitoare concerte alaturi de orchestra Filarmonicii „Dinu Lipatti”.

 

Prima zi a concursului se va finaliza cu un simpozion spre aducere aminte, intitulat "Stefan Ruha - geniul viorii", vineri, la ora 19, la Sala Filarmonicii. Discutiile vor fi punctate de proiectii multimedia cu inregistrari ale regretatului maestru.

2495 vizite
Distribuie pe