Locale Altele
Sambata, 2 Noiembrie 2024
Sam, 2 Nov 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleMaterialSpiritualCasa meaGrădina meaLa birouGalerie FotoParty Foto
Cum să-ţi amenajezi holul
Gândul  - Joi, 4 Septembrie 2008

Fie că locuim la casă, fie la bloc, orice spaţiu poate fi scos din anonimat, cu mici îmbunătăţiri. Atunci când ne gândim la amenajarea lucuinţei, holurile rămân, de obicei, pe ultimul loc.

Dar arhitecţii sunt de părere că trebuie profitat de orice spaţiu al casei, oricât de mic. De la mobilerul micuţ şi cochet până la lumini, umbre, plante decorative şi statuete, holul poate fi personalizat, fără a-l încărca, însă, excesiv. Dacă holul e micuţ şi duce la etaj, putem agăţa pe pereţi poze cu oameni dragi sau picturi şi desene, înrămate la fel, dispuse pe înalt şi pe lat, într-un joc geometric. Dacă spaţiul este mai mare şi leagă intrarea de camera de zi, o măsuţă mică din lemn, cu o vază înaltă din sticlă, în care sunt puse, aparent neglijent, florile, este de efect. Un truc este să punem o oglindă pe perete, în spatele vazei cu flori, care va crea un efect de spaţiu şi lumină.

Dacă urcăm la etaj şi avem un hol lung între dormitoare, putem amenaja o bibliotecă. Rafturile pentru cărţi sunt destul de înguste şi, astfel, eliberăm sufrageria sau un birou mult prea încărcat.

O idee cochetă este amplasarea unui scaun împletit într-un colţ, pe care să fie puse două-trei pernuţe din satin. Alături, un dulap îngust din lemn masiv, lucrat frumos, eventual cu două-trei rafturi. Pe acesta poate fi pusă o vază cu flori sau o tăviţă aurie cu un ceainic şi ceşcuţele asortate. Pe perete putem rezema un tablou abstract. Dacă holul are într-un capăt un geam, amplasarea unei statuete înalte, a cărei siluetă se distinge în lumina zilei, este suficientă.

Holul - tratat ca orice cameră

Specialiştii spun că sunt foarte multe modele de amenajare a unui hol, pentru  a nu rămâne un spaţiu fad şi plictisitor. Trebuie tratat ca şi o cameră. O piesă de mobilier micuţă şi cochetă, o vază sau un coş cu flori, eventual un tablou sau un joc de poze pe perete dau personalitate spaţiului. Când vine vorba de lumini, ideale sunt cele colorate, agăţate de perete sau de tavan, ori o veioză micuţă, amplasată discret. În cazul în care holul are lumină naturală, se poate renunţa la aceste artificii.

Dacă am cumpărat casa la cheie, trebuie să ne descurcăm cu spaţiul rămas pentru hol, sau, atunci când facem un plan, trebuie să avem în vedere păstrarea unei suprafeţe mai mari pentru hol, fiindcă opţiunile de amenajare pot face din intrarea şi drumul spre inima casei o adevărată plăcere vizuală.

12811 vizite
Distribuie pe