Locale Altele
Joi, 11 August 2022
Joi, 11 Aug 2022
Credite fără dobândă pentru elevi și studenți, printr-o lege promovată de Ioana Bran
Florin Răchitan  - Miercuri, 27 Martie 2019

Deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran, a votat miercuri, împreună cu majoritatea colegilor săi din Parlament, Legea pentru aprobarea OUG 50/2018 privind implementarea programului „Investește în tine”.

Este vorba despre un program demarat prin Ordonanță de Urgență a Guvernului la începutul anului trecut, pe vremea în care Ioana Bran era ministru al Tineretului și Sportului, și concretizat în toamna anului trecut odată cu posibilitatea accesării prin CEC a unor credite fără dobândă de până la 60.000 de lei.

Programul îi susține pe cei care învață, se perfecționează sau se specializează și sunt cuprinși în sistemul de învățământ din România.

„Investește în tine!” este un program coerent și ușor de accesat. Practic, statul român asigură acces la finanțare atât pentru tinerii cu vârsta între 16 ani și până la 26 aflați la studii, cât și pentru persoanele cu vârsta între 26 și 55 de ani care sunt cuprinse în sistemul de învățământ autorizat.

”România are resurse pentru a-i susține pe cei interesați să învețe. Tranziția de la școală la locul de muncă, inserția și reconversia profesionale vor fi mai ușoare. Îmbunătățirea ocupării profesionale și a nivelului de educație reprezintă priorități de maximă importanță în România. Și nu numai la noi. Aceste teme sunt prioritare și se regăsesc și pe agenda Uniunii Europene.

Programul crește coeziunea socială, iar toate părțile implicate în derularea sa – cei care îl accesează, companiile, sistemul de învățământ și, nu în ultimul rând, statul au de câștigat” – a declarat Ioana Bran.

Tags: credite  elevi  studenti  ioana bran  
1199 vizite
Distribuie pe